‘Bırakın mücadele etsinler’

Güncelleme Tarihi:

‘Bırakın mücadele etsinler’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 08:30

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hezarfen Anaokuları’nın Kasımpaşa şubesinin önceki gün açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, şunları söyledi:

ÇİFT KANATLI ÇOCUKLAR

“Biz insanımızı yetiştirirken hem maddi olarak becerilerin artmasına yardımcı olmak, hem de onların anlam açısından çok daha donanımlı olmasına dikkat etmek zorundayız. Aksi takdirde çocuklarımız tek kanatlı büyür. Biz istiyoruz ki çift kanatlı çocuklarımız olsun. Maddi, manevi alanlarda gelişmiş olsun. Bırakın onlar kendi zamanlarını yaşasınlar. Kendi geçmişinizde yaşadıklarınızdan etkilenerek onların hayatını biçimlendirmeye çalışmayın. Onları başka bir gelecek bekliyor. Bırakın kendi zamanlarına göre yetişsinler. Rahmetli babaannem ‘Ot kökü üzerine büyür’ derdi. Bu çocuklar sizin kökünüzün üzerinde büyüyecekler, hiç merak etmeyin. Onları fazla hırpalamayın. Bırakın mücadele etsinler, zorluklarla karşılaşsınlar.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN REHBERLİK EDER

Bakan Selçuk, dün ise TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı’na katıldı. Ailelerin sorun yaşamasına fırsat vermediği çocukların sosyal ve iş hayatında sıkıntı yaşayabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, “Psikolojiyle uğraşanlar bilir. Doğal olanla normal olan farklıdır. Bir çocuk normalse bir sorun vardır. O çağın normuna uygun olan insana normal denir. Biz bir çocuğun normal değil, doğal olmasını bekleriz. Doğal olan çocuk, kendi içindeki saklı müfredatı açığa çıkan çocuktur. İçindeki cevheri mücevhere dönüştüren çocuktur. Öğretmenlik de bu cevheri mücevhere dönüştürmek için ortamı sağlamaktır. Yönetmek, biçimlendirmek değildir. Rehberlik etmek ve ortamı sağlamaktır.” dedi.

CANI SIKILMAYAN ÇOCUĞUN KİŞİLİĞİ GELİŞMEZ

“Çocuk algısıyla ilgili bir problemden de bahsetmek lazım. Toplumda insanlar kendi çocuklarını aşırı derecede seviyorlar. Çocuk sayısı da az olduğu için bütün sülale tek bir çocukla ilgilenebiliyor bazen. Bir çocuğun doğum günü Amerika’nın kurtuluş günü gibi kutlanabiliyor. Çocuk ilgi zehirlenmesinden rahatsız oluyor. Çocuğun hakkı aşırı ilgi göstermek değildir. Aileler medyadan çok, çocuklarını kendilerinden korusalar daha iyi olur. Çocuğa bir çocukluk ilgi gösterirseniz daha sağlıklı olur. Ama bir çocuğa dört, beş çocukluk ilgi gösterirsek, çocuğun canının sıkılma zamanı olmayacaktır. Canı sıkılmayan bir çocuğun kişiliği gelişmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!