Bir öğrencinin kırtasiye masrafı 165-650 TL

Güncelleme Tarihi:

Bir öğrencinin kırtasiye masrafı 165-650 TL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 11:12

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen 17 Eylül’de ders başı yapacak. Aileler de yavaş yavaş okul alışverişine başladı. Çocuğunu özel anaokuluna gönderen bir ailenin cebinden 650 TL’ye varan kırtasiye masrafı çıkabilir.

Haberin Devamı

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bu yıl için önemli bazı ürünlerin tavsiye edilen satış fiyatlarını ve bir öğrencinin ortalama kırtasiye alışverişi tutarını açıkladı. Buna göre bir öğrencinin ortalama kırtasiye alışverişi en az 165, en çok 650 TL olacak. Ancak, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de okul alışverişi için esnafı adres gösterdi.

GÜVENILIR ÜRÜN UYARISI
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, velilerin okul alışverişini esnaftan yapması çağrısında bulundu. Okul alışverişinde kalitesiz ve sağlıksız malzemelerin tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken; kitap, kalem, defter, silgi, çanta, boya vb. en çok kullanılan ve çocukların sürekli temas ettiği malzemeler olduğunu, cilde ve sağlığa zarar vermemesi gerektiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı denetimlerine göre bunların yüzde 99’unun güvenilir bulunduğunu belirten Bendevi Palandöken, “Tanıdığınız esnafın sattığı malzemeler, denetim ve kontrolü yapılmış güvenli ürünlerdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!