Bilimi ve sanatı yeniden ‘keşfet’tiler

Güncelleme Tarihi:

Bilimi ve sanatı yeniden ‘keşfet’tiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 14:26

3-18 yaş aralığındakiler, STEM Fest’te buluştu. Öğrenciler burada, ‘Yaparak ve Tasarlayarak Geleceği Keşfet’ sloganıyla DNA gözlemleri ve ebru yaptı. İlki Mersin’de düzenlenen etkinlik, nisan ve mayıs aylarında yedi okulda daha yapılacak.

Haberin Devamı

Bilim, sanat ve spor alanlarında başarıları bulunan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Mersin Okulları’nda STEM Fest düzenledi. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Hacettepe STEM & Maker Lab iş birliği ile 3-18 yaş aralığındaki bireyler için ‘Yaparak ve Tasarlayarak Geleceği Keşfet’ sloganıyla düzenlenen bilim festivalinde eğitici ve eğlenceli atölyeler yer aldı. DNA gözlemleri ve drone yapımı gibi atölyelerde bilimsel çalışmalar yapan öğrenciler, ebru sanatı ve ahşap atölyelerinde de sanatsal etkinlikleri keşfetti. Öğrencilerle birlikte tüm ziyaretçilerin de katılımına açık olan atölye çalışmaları, tüm katılımcılardan ilgi gördü.

Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte festivalin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Mersin Okulları Kurucusu Cahit Tunç, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz, bundan sonraki senelerde geleneksel hale gelecek olan STEM Fest etkinliğini Mersinli öğrencilerimiz ve aileleriyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalin düzenlenmesinde büyük katkıları olan MEB’e ve Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Hilmi Çolakoğlu’na, STEM & Makers Fest/Expo Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı’ya, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Başkan Vekili Mirkan Aydın’a ve Kurucumuz Nesibe Aydın’a teşekkür ediyorum. Nesibe Aydın Mersin Okulları olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimi için bilimin, sanatın ve sporun her zaman destekçisi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

STEM Fest etkinlikleri, 1.000 kişilik öğretmen kadrosuyla Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli, Mersin, Gaziantep ve Diyarbakır Okullarında yaklaşık 6 bin öğrenciye eğitim veren Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, 7 Nisan’da Antalya; 14 Nisan’da Diyarbakır; 21 Nisan’da Gaziantep; 27 Nisan’da Konya ve 17 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!