Beş günde İngilizce olur mu?

Güncelleme Tarihi:

Beş günde İngilizce olur mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 10:57

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beyoğlu’nda yürürken önümde lise öğrencisi olduğu belli olan 3 genç yürüyordu. Ortadaki genç arkadaşlarına turiste nasıl yol tarif ettiğini anlatıyordu: “Turiste dedim ki go,go,go, (sonra kolunla sağ tarafı gösterip) go,go,go” ardından da kahkahaları patlatıyorlardı.

Haberin Devamı

Bu manzara, 6 yıllık ortaöğretim, 4 yıllık üniversite olmak üzere toplam 10 yılda İngilizceyi “My name is”, It’s a book” düzeyinde öğretebilen İngilizce, eğitim sisteminin yanlışlığını anlatan acı bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Onbinlerce insan İngilizce öğrenmek için kurslara milyonlarca lira akıtıyor.

Peki, 5 günde İngilizce konuşulur mu? Alta Eğitim, yüksek konsantrasyon ve motivasyona dayanan “Suggestopedia” yöntemini kullanarak

“5 günde İngilizce” konuşturduğunu iddia ediyor.

Pek bu mucizenin gerçekleşmesi mümkün mü?

Alta Eğitim ve Danışmanlık yurtdışından getirttiği program ile, 7 yıldır Türkiye’de bu işi yapıyor.

Program, kişilerin algılama kapasitelerinin önündeki engelleri kaldırarak, maksimum konsantrasyon ile maksimum öğrenmeleri esasına dayanıyor. Farklı ve yeni öğrenim metodu aracılığıyla öğrenme hızı arttırılıyor.

5 GÜN BOYUNCA TÜRKÇE YASAK

Beş günde İngilizce olur mu
Bulgar psikiyatr Prof. Dr. Georgie Lozanov tarafından geliştirilen ‘Suggestopedia Yöntemi’nin temelini, yüksek konsantrasyon ve motivasyon oluşturuyor.

Eğitim süresince öğrenciler sıkı bir kampa alınıyor. Her gün sabah 9.00 ile akşam 6.00 arasında  öğrenciler, özel olarak hazırlanmış ortamlarda, sadece İngilizce konuşuyor. Bu süre içerisinde dış dünyayla bağlantı kesiliyor. Telefon yok, Türkçe yok.
Kursa başlamadan önce sizinle yapılan mülakatta, seviyeniz ölçülüyor. Ardından size İngilizcenizin ne durumda olduğu, 5 günlük kurs sonunda ne duruma geleceğiniz belirtiliyor.

Örneğin grameriniz yüzde 25 oranında ise, kurs sonunda bunun yüzde 45-65 seviyesine yükseleceği, kurs sonunda daha akıcı bir şekilde konuşabileceğiniz belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kurs sabah kahvaltı masasında İngilizce konuşmayla başlıyor.  Tuvalet ihtiyacınız dışında sürekli İngilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz

5 gün boyunca saat 09.00 – 18.00 saatleri arasında İngilizcenin dışında hayatınıza başka bir şey girmiyor. Bu sürede 550 kelime, cümle öğreniyorsunuz. Bunu gerçekten öğreniyorsunuz, ama ileride unutup unutmamak sizin elinizde. Her gün bir 20 dakika İngilizçe okumayı, dinlemeyi, konuşmayı, yazmayı sürdürmezseniz, emin olun ki, her zaman ki gibi başa dönersiniz.

Haberin Devamı

5 GÜN BOYUNCA YELKEN AÇTIĞINIZI DÜŞÜNÜN

Alta Eğitim Danışmanlık'ın Genel Müdürü Fırat Cem Utku’ya soruyoruz, “Tanıtımınızdaki ’5 günde İngilizce’ sözü ilk duyuşta insana biraz kandırmaca gibi geliyor. Siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?”

“Biz bu eğitim sistemini 7 yıldır başarıyla sürdürüyoruz. UNESCO destekli bir program bu. Bunu şöyle düşünün. Bir yelkenli ile her gün iki saat yelken açarsanız ne kadar ilerleyebilirsiniz? Bir de 5 gün boyunca hiç durmadan yelken açtığınızı düşünün. Varacağınız nokta çok daha ileri olacaktır. Çok sayıda işadamı, belediye başkanı, sanatçı bizim 5 günlük eğitimimizden geçti. Ve çok olumlu dönüşler aldık. Örneğin tek kelime İngilizce bilmeyen bir belediye başkanı bizim eğitimden geçtikte iki gün sonra beni aradı, ‘yabancı konuğuyla nasıl sohbet ettiğini, herkesin nasıl şaşkınlık ve hayranlıkla kendisini izlediğini’ anlattı, onlarca kez teşekkür etti.”

Haberin Devamı

Genel Müdür Utku, “tek kelime İngilizce bilmeyen bir kişiye 5 günde nasıl İngilizce konuşturuyorsunuz. Türkçe kullanmadan nasıl diyalog kurabiliyorsunuz” sorumuza da, “Yöntemin sırrı algılama kapasitesini artırmaya dayanıyor olması. Dil öğreniminin aktif bir süreç haline gelmesi için öğrencilerin görme, duyma gibi tüm duyularına hitap ediliyor. Kurs sonunda da 550 kelime, üç temel gramer ve korkusuzca konuşma yeteneği kazanmış oluyor. Yani hiç dil bilmeyen biri eğitimin sonunda yurtdışında kendi ifade edebilir hale geliyor.

KURS ÜCRETİ

Peki 1800 YTL kurs ücreti biraz pahalı değil mi? Utku beyin bu soruya cevabı da şöyle oluyor:
“Bizim saat ücretimiz 40 YTL’ye geliyor. 6 ay, 1 yıl süren kurslardaki saat ücretleri de 35  ile 45 YTL arasında değişiyor. Yani saat ücreti olarak baktığınızda fiyat değişmiyor. Bizim örneğin 2 ayrı program alana üçüncüsü bedava gibi kampanyalarımız da oluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!