Baro’dan Ege Üniversitesi Rektörü’ne suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Baro’dan Ege Üniversitesi Rektörü’ne suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 15:08

Niğde Barosu'nun, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer ile sorumluluğu olan diğer ilgililer hakkında, görevlerini gerektiği gibi yapmayarak üniversite öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Barodan yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat'ta Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tarih bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun, menfur bir saldırı sonucunda öldürüldüğü anımsatıldı.

Ege Üniversitesinde yasa dışı faaliyetlere sessiz kalındığı öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:
"Üniversiteler elbette özgür düşüncelerin paylaşılabildiği, tartışılabildiği yerler olmalı, ancak fikirlerin barışçıl ve hukuka uygun olarak yapılması esas. 2547 sayılı yüksek öğretim kanunun 13’üncü maddesinde ise rektörün görevleri sayılmış ve aynı görev dekanlara da verilmiştir. Fakültelerle ilgili olarak da dekanın birinci derecede yetkili ve sorumlu olduğu ifade edildi. Yöneticilerin görev ve sorumlulukları yerine getirmediği, eğitim öğretimin yasada belirtilen amaçlara ve ilkelere uygun bir biçimde yapılmasını sağlayacak tedbirleri almadıkları iddiaları yoğun bir biçimde dile getiriliyor. Üniversite içerisine delici ve kesici aletler rahatlıkla girebilmiştir. Görevlerinin gereğini yapmayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğer, birinci derecede kusurlu ve sorumlu."

Haberin Devamı

Üniversite yetkilileri hakkında ceza soruşturması başlatılması ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerinin tartışılması gerektiği savunulan açıklamada, "Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer ile sorumluluğu olan ilgililer hakkında, kanunla kendilerine verilen görevlerini gerektiği gibi yapmayarak Fırat Çakıroğlu'nun ölümüne sebebiyet vermelerinden dolayı Niğde Barosu olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!