Bakandan aile ve öğretmenlere: Yardımlarınızı rica ediyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakandan aile ve öğretmenlere: Yardımlarınızı rica ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 11:24

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sokak gösterilerine katılmamaları konusunda öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, anne ve babaları uyarmak istiyorum" diye konuştu."

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar ile ilgili Bakan Avcı şunları söyledi:
"İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sokak gösterilerine katılmamaları konusunda öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, anne ve babaları uyarmak istiyorum. Şiddet içermeyen toplantı, yürüyüş ve gösteriler şüphesiz, demokrasinin gereğidir. Küçük çocukları, barışcı bile olsa sokak gösterilerinin dışında tutmak için özen göstermeliyiz. Hiç bir milletvekili, siyasetçi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu gösterilere karıştırılmasını, hatta yönlendirilmesini onaylamıyor. Ben siyasetçilerden, Milli Eğitim Bakanı olarak, çocuklarımızı şiddet içermeyen sokak gösterilerinden, hareketlerinden uzak tutmak için yardımlarınızı rica ediyorum."

Haberin Devamı

Öte yandan Avcı, kendisine sorulan diğer sorularla ilgili şunları söyledi:
“ÖSYS'ye 2012'de 1 milyon 895 bin 479 kişinin başvurduğunu, 1 milyon 132 bin 839 kişinin tercih yaptı. 2012 ÖSYS yerleştirme sonucuna göre, 357 bin 342 adayın lisans, 284 bin 155 önlisans, 223 bin 785 açıköğretim fakültesi olmak üzere 865 bin 482 aday yerleşti. Ek yerleştirme sonucuna göre ise 23 bin 66 adayın lisans, 58 bin 702 adayın önlisans, 53 bin 952 adayın açıköğretim fakültesi olmak üzere, 135 bin 720 adayın yerleştirildi.

Yeterli oranda kullanım ve doluluk oranlarını sağlayamayan, faaliyetini sürdüremeyen 101 öğretmen eviyle, konaklama kapasitesi bulunmayan 88 öğretmen lokali kapatıldı. Bunlar diğer eğitim ve öğretim alanlarında, daha etkin, verimli kullanılması, bu kurumlarda görevli eğitim çalışanlarının mesleki yabancılaşmasının önlenmesi amacıyla kapatıldı. 2013 tarihi itibariyle öğretmenevlerinin kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmuyor”

Bakan Avcı, bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanı sıra Bakanlar Kurulu'nda, bakanlığına tahsis edilen, Maliye Bakanlığı'nca kullanım izni verilen toplam öğretmen kadrolarının, illerin öğretmen ihtiyacına göre il milli eğitim müdürlüklerine dağıtıldığını açıkladı. İl milli eğitim müdürlüklerinin de illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde atama yapılacak alanlar ve istihdam edilecek eğitim kurumlarının belirlediğini söyledi. Belirlenen bu eğitim kurumlarının, atama döneminde sisteme yansıtıldığını, atanacak öğretmen adaylarını tercihine sunulduğunu anlatan Avcı, 2013'te bakanlığının kullanım izni verilecek öğretmen kadrolarından ihtiyaç doğrultusunda kontenjanı belirlenecek illere alanlar bazında ilgili mevzuata göre atamaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı, 7 Mayıs 2013 itibariyle bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında bilişim teknojileri alanında 13 bin 285 norm kadroya karşılık, 13 bin 189 öğretmenin görev yaptığını açıkladı. Bu alanda ise, ülke genelinde norm fazlası öğretmen bulunmadığını belirtti.

Yurt genelinde 10 bin kişiye yetişkin eğitim semineri verilecek

MEB Hayat Boyu Eğitim programı hakkında bilgi veren Avcı, 8 Kasım 2012 itibariyle  22 bin 347 engelli vatandaşın halk eğitim merkezlerinde kurs ve kurs dışı etkinliklerden yararlandığını söyledi. Aile birlikteliğinin güçlendirilmesine yönelik ise, 2013-214 yıllarında 81 ilde, 10 bin kişiye yetişkin eğitim seminerleri verilmesinin planlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlık adına resmi burslu statüde yurt dışına gönderilecek öğrenciler için 2013'te  200 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirten Bakan Avcı, ”Yurt dışında 2 bin 462 öğrenci öğrenim görüyor "diye konuştu.

Beden eğitimi öğretmen ihtiyacı 6 bin 142 

Beden eğitimi öğretmeni sayısının 26 bin 924, ihtiyacın ise 6 bin 142 olduğunu belirtti. Bakan Avcı, Terör örgütünce 14'ü kadrdolu, 1'i ücretli olmak üzere 15 kişinin kaçırıldığını ve daha sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!