Bakan Zehra Selçuk: Kızlarımızı mühendislik konusunda destekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Zehra Selçuk: Kızlarımızı mühendislik konusunda destekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 17:51

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve özel sektör iş birliğinde 'Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi'ni yürütüyor. Projeyle mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin her alanda desteklenerek, onların mesleğinin örnekleri haline gelebilmesini sağlamayı amaçladık” dedi.

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, her yıl mart ayında BM Genel Merkezi'nde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komitesi 63. Oturumu toplantıları çerçevesinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 'Genç Kızlar için Sosyal Koruma: Geleceğe İşbaşı Projesi' konulu yan etkinlikte konuştu. Bakanlık olarak kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, erken yaşta ve zorla evliliklerinin önüne geçilmesi ve sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı olabilmesi için birçok çalışma yürüttüklerini belirten Selçuk, şunları söyledi:

Bakan Zehra Selçuk: Kızlarımızı mühendislik konusunda destekliyoruz

'OKULLAŞMA ORANINI ARTIRDIK'
"Kız çocuklarının okullaşma oranında önemli başarılara imza attık. Nitekim ülkemizde kız çocukları için ortaöğretim kademesinde net okullaşma oranını iki kat, yükseköğrenimde ise üç kat arttırdık. Geleceğimize ışık tutan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimli bireyler olarak yetişmesini sağlarsak, güçlü aile ve güçlü toplum hedefimize ulaşabileceğimize inanıyorum. Türkiye’de, sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocukların devlet korumasına alınmasını önlemek amacıyla yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek uygulamasının kapsamını 2018 yılında ‘Okul Destek Projesi’yle genişlettik. Projeyle 1070 kız çocuğuna ulaşıldı. Eğitim yardımları kapsamında yürütülen programlar içerisinde, eğitim materyali yardımları, öğle yemeği yardımı, şartlı eğitim yardımı, ücretsiz ders kitabı, öğrenci taşıma barınma ve iaşe yardımı, engelli öğrencilerin ücretsiz taşınması ve yurt yapımı projeleri bulunuyor. Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve özel sektör iş birliğinde 'Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi'ni yürütüyor. Projeyle mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin her alanda desteklenerek, onların mesleğinin örnekleri haline gelebilmesini sağlamayı amaçladık. Proje kapsamında özel sektör tarafından üniversite öğrencilerine burs verilmesiyle birlikte staj ve istihdam imkânı, İngilizce dil eğitimi ve sosyal mühendislik sertifika programları desteği sağlanıyor.

Haberin Devamı

Kız çocuklarının erkek çocuklarla aynı eğitim ve kariyer fırsatlarına sahip olmalarını sağlamak için yerleşik fakat gerçekçi olmayan toplumsal normları değiştirmek ve cinsiyet rolleriyle ilgili ön yargıları silmek gerekiyor"    

         

 

BAKMADAN GEÇME!