Meclis Başkanı Yıldırım'dan 'temiz okul seferberliği' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 09:32

2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, temiz okul seferberliği için tüm Türkiye'deki okullara çağrı yaptı. Yıldırım, "Buradan Türkiye'nin her köşesindeki okullara bir çağrı yapıyorum. Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım. Sınıflarımızı, koridorlarımızı, bahçelerimizin etrafını pırıl pırıl yapalım" dedi.

Haberin Devamı

Bugün tüm kademeler için ilk ders zili çaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci sıralarındaki yerlerini aldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreni İstanbul Çekmeköy'deki Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu'nda gerçekleşti. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı. Törende konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, temiz okul için seferberlik çağrısı yaptı.

Okulların bahçesinin, sınıfların temiz tutulması için öğrencilere seslenen Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bugün 17 Eylül. İki mutluluğu bir arada yaşadığımız gün vesilesiyle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün öğretmenlerimiz, evlatlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz için mutlu ve heyecanlı bir gün. Geleceğimizin teminatı yavrularımız gençlerimiz yeni eğitim öğretim yılına başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını yüce Mevlam'dan niyaz ediyorum. Yavrularımız, öğretmenlerimiz okullarına tekrar kavuştular, birazdan öğrencilerimiz sınıflarına girecek yeni kitaplarıyla buluşacaklar.İnşallah milletimize faydalı gençler olmak için çok daha fazla çalışacaklar.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz bu okul sevgili hayat arkadaşım öğretmen Semiha Hanımın adını taşıyor. Semiha hanım tebeşir tozu yutmuş emekli bir öğretmen. Onun zamanında akıllı tahta yoktu. Kara tahta tebeşir tozu, yoksuluk vardı. O binlerce öğrenci yetiştirdi. Allah adına okul yaptırmayı da nasip etti. Sevgili Peygamberimiz insanoğlu öldüğü zaman tüm amelleri sona erer. Üç şey müstesnadır der. Geride bıraktığınız hayırlı bir eser, istifade edilen bilim ve geride bıraktığı hayırlı evlat. Geçtiğimiz 16 yıl içerisinde hayır sever vatandaşlarımız sınıf ve okullar eğitimimize kazandırdılar. Coğrafyamıza hayat verdiler. Bu öğretim yılı açılışı vesilesiyle tüm vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Okul, sağlık ocağı, hastane, köprü, çeşme elinizden ne geliyorsa mutlaka yapın. Çünkü dünyanın malı dünyada kalıyor. Başbakanlığımız dönemimizde yasal bir düzenleme yaptık. Okul, hastane yapanlar tüm yaptıkları eseler için katma değer vergisi ödemeyecekler. Hem hayır yapıp, hem devlete para vermeyecekler. Onun için varlıklıyken gençlere yatırım yapmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

2020'ye kadar hedefimiz var. Tekli eğitime geçmek. Sabah başlayacağız akşam üzeri okuldan ayrılacağız. Beş, altı büyük il dışında bugün Türkiye bunu hemen hemen halletmiş durumda. O illerimizde de inşallah yoğun bir çalışmayla, hayırseverlerimiz, MEB, valiliklerimiz çalışarak bu hedefi gerçekleştireceğiz. Sevgili öğrenciler bizler dün sizin bulunduğunuz bu sıralardan geçtik. İstiklal Marşı'mızla ders başı yaptık, tatile çıktık. Bizim zamanımızda okullar sobalıydı. Sizin kadar şanslı değildik. Hatta okula giderken defterlerimizle beraber odunumuzu da götürürdük. Sobanın yakılmasını nöbetleşe yapardık. Tüm bu zorluklara rağmen okulumuzu sever, tertemiz bırakırdık. Yarın sizler de hepimizin iftihar ettiği pırıl pırıl gençler onlarak bizlerin yerini alacaksınız. Az önce bir yavrumuzla Ahmet'le sohbet ederken, 'Ne olacaksın?' diye sordum. 'Robot yapacağım' dedi. 'Ne yapacaksın robotu Ahmet dedim?' Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için robot yapacağım' dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu biliyor. Hem de güvenliğin bu ülkenin istiklali, istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor. Sevgili yavrularım okulunuzu sevin ve çevresini her zaman temiz tutun. Buradan Türkiye'nin her köşesindeki okullara bir çağrı yapıyorum. Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım. Sınıflarımızı, koridorlarımızı, bahçelerimizin etrafını pırıl pırıl yapalım."

Haberin Devamı

GÜZEL BİR YIL OLSUN
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, güzel bir eğitim öğretim yılı dilediğini belirterek şunları söyledi:
"Bu kadar güzel güneşli bir günde inşallah tüm eğitim yılının güneşli ve güzel geçmesi dileğiyle hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum. Yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Güzel bir yıl olsun diliyoruz. Ülkelerin değişimi insanlığın değişimiyle olur. İnsan değişimi de eğitimle olur. Çocuklarımız okulda bilgisayarla eğitim görüyor cümlesinin ötesine gitmek zorundayız. Bu bilgisayarları geliştirenler bizim çocuklarımız olmalı. Değerli veliler her çağda olduğu gibi bunun mimarı sizler olacaksınız. Çocukların gelişimi öğretmenlerin ilgisi, coşkusuyla ortaya çıkıyor. Sizin coşkunuzla çocuklarımızın daha fazla mesafe alacağına eminiz. Öğretmenlerimiz ne kadar mutluysa bizim çocuklarımızın da mutluluğu artıyor."

Haberin Devamı

TEKLİ EĞİTİM İÇİN GAYRET EDİYORUZ
İstanbul Valisi Vasip Şahin, standardı yüksek bir eğitim öğretim yılı olmasını beklediklerini söyledi. Vali Şahin, tekli eğitime geçiş için çabaladıklarını belirterek şöyle devam etti:
"İstanbul'da 1684 okulumuz, 151 bin öğretmenimiz, 103 bin derslik, 3 milyon öğrenciyle eğitime hazır. Çocuklarımızı onların yaşayacağı güne hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yıl inşallaha daha rahat güzel standartı yüksek bir eğitim dönemi olmasını bekliyoruz. 2019'da tekli eğitime geçilmede biz de gayret ediyoruz. Bu yıl 57 okulumuz 1000 dersliğimiz eğitim camiamızın hizmetine sunuldu. 160 okulumuz inşaat ve proje aşamsında. İnşallah onların da hizmete sunmuş olacağız."

BAKMADAN GEÇME!