Bakan Selçuk: Okullar arasındaki fark azalmadan sınav baskısı azalmaz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Okullar arasındaki fark azalmadan sınav baskısı azalmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 11:32

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’ SETA Vakfı’nda düzenlenen ‘Türkiye 2023 Eğitim Zirvesi’ne katıldı. Zirvenin açılışında konuşan Bakan Selçuk, okullar arasındaki imkân farklılıkları azaltılmadan sınav baskısının azalmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, kendisinin de sınıflardan gelen biri olduğunu vurgulayarak, özetle şunları söyledi:
“Ben eğitim sisteminin içinden, öğretmen odalarından, sınıflardan gelen birisiyim. Nasıl bir yol olması gerektiği, ölçme değerlendirme alanında neler yapılması gerektiği inanın bunlar çok açık. Uluslararası sınavlar, değerlendirmeler var. Bunlar bize Türkiye’nin eğitim haritalarını o kadar net gösteriyor ki. Öğrencilerimiz arasında nasıl bir fark olduğu, öğretmen becerilerinin ne olduğu. Bütün bunlar bizim elimizde somut olarak var. Bunlara bakarak bir yol haritası çizdik. İşin içine girince yapılabileceğini daha çok hissediyorum. 

Okullar arası imkân ve öğrenme kabiliyet farkı yüksek olduğu için veliler ve çocuklar belli okulları tercih ediyor. Eğer bu okullar arasındaki imkan farklılıkları azalırsa okullar arasındaki tercihte sınırlama olmayacak. Sınav baskısı azalacak. Bunu yapmadan, sınavın adını, sorusunu, metodunu değiştirerek asla yol alamayız. Eş zamanlı olarak hem bu farkılıkları azaltmaya çalışmak hem de okullarımızın içinde metodolojiyi zenginleştirmek gibi bir ihtiyacımız var.”

BAKMADAN GEÇME!