Bakan Selçuk: Mesleki ve teknik eğitim Türkiye'de gözde olacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Mesleki ve teknik eğitim Türkiyede gözde olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 15:59

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Mesleki eğitimle ilgili önümüzdeki yıllarda çok farklı atılımların, hamlelerin olduğunu hep beraber göreceğiz. Bu hamleler ilerledikçe bu tür okullara rağbetin çok artacağını, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'de gözde kurumlar haline geleceğine birlikte şahit olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın da katılımıyla Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Nurol Holding tarafından yapımına başlanan Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile altın madeni işletmesinin temel atma töreninde, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mesleki eğitimin 2023 vizyonu için son derece önemli olduğunu belirten Selçuk, şöyle konuştu:
"Buraya bakanlıkta beraber çalıştığımız Prof. Dr. Mahmut Özer ile geldim. Mesleki eğitimin yükseltilmesi anlamındaki tüm projelerimiz onun sorumluluğunda son hızla ilerliyor. Mesleki eğitimle ilgili önümüzdeki yıllarda çok farklı atılımların, hamlelerin olduğunu hep beraber göreceğiz. Bu hamleler ilerledikçe bu tür okullara rağbetin çok artacağını, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'de gözde kurumlar haline geleceğine birlikte şahit olacağız."

Haberin Devamı

Selçuk, bakanlık olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim vasıtasıyla kalkınması konusundaki sorumluluklarının büyük olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
"Eğer ekonomimizi, demokrasimizi yükseltmek ve yüceltmek gibi bir amacımız varsa bunu eğitim vasıtasıyla yapacağımızın da farkındayız. Önümüzdeki yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve yol göstericiliğiyle kabinemizin değerli üyelerinin destekleriyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemindeki yapacağı işlerin çok büyük başarılara atacağı imzaların hep beraber şahidi olacağız. Bu okul, İvrindi'nin kalkınmasına hizmet olacak. Önümüzdeki yıllarda bu okulda okumak isteyen öğrencilerimizin sayısı artacak. Burada ortaya çıkacak üretim kapasitesiyle ekonomimize katma değer oluşturmuş olacağız."

‘YETİŞMİŞ ELEMAN İHTİYACI KARŞILANACAK’
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da okulu İvrindi'ye kazandıracak holdingin yetkililerine teşekkür etti. Yazıcı, okulun ülke eğitimine katkı sağlayacağına dikkati çekerek, "Bu okul, sektöründe eleman yetiştirip, eleman eksikliğini hissettirmeyecek. Hatta bu sektörde çalışmak isteyen, eleman arayan yurdun başka noktalarındaki işletmelere insan yetiştirecek bir tesisin temelini atıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Holding adına konuşan Gürol Çarmıklı da madencilik sektöründe Çanakkale Lapseki ve Balıkesir İvrindi'de iki büyük projeye imza attıklarını belirtti. Çarmıklı, "Çalışmalarını uluslararası standartlarda yürüttüğümüz bu projede yatırım ve işletme süreçlerinde yetişmiş ara eleman ihtiyacının sektördeki eksikliğini hissettik. Ülkemizin kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek madencilik sektörünün yetişmiş insan gücüyle desteklenmesi bu anlamda büyük önem taşıyor" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince temsili olarak butona basılarak lise ile altın madeni işletmesinin temeli atıldı.

BAKMADAN GEÇME!