Bakan Selçuk: Engelli öğrenciler için iki kat fazla dikkatli olacağız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Engelli öğrenciler için iki kat fazla dikkatli olacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 14:57

'Sanata Engel Yok' sergisinin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, engelli öğrenciler güzel tedbirlerin alınacağını, projelerin yapılacağını söyledi. Engelli bireylerin sosyal yaşama uyum sağlamaları için desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Bakan Selçuk, "Engelli çocuklarımızla ilgili belki iki kat daha fazla dikkatimiz var" dedi.

Haberin Devamı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan '7'nci Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, En Özel Eserler, En Özel Etkinlikler Sergisi'nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, engelli öğrenciler için projelerin yapılacağını söyledi. "Bizim MEB olarak engelli çocuklarımızla ilgili belki iki kat daha fazla dikkatimiz var" diyen Bakan Selçuk, özel eğitim öğrencileri için tedbirlerin alınacağını da belirtti.

Milli Eğitim Bakanı şöyle konuştu:
"Bugün özel çocuklarımızın günü. Onun için buradayız. Bu özelliği önemsediğimiz, değer verdiğimiz için buradayız. Bizim MEB olarak engelli çocuklarımızla ilgili belki iki kat daha fazla dikkatimiz var. İnşallah çok daha güzel tedbirlerin alınacağı, projelerin yapılacağı dönemi birlikte yaşayacağız. Engelli bireylerin sosyal yaşama uyum sağlamaları, kendi kimliklerini kazanmaları ve başarıları tatmaları, kendilerini her yönden geliştirmeleri konusunda büyük bir desteğe ihtiyaç var. Küçük dokunuşlarla, hafif bir göz işaretiyle bile eğitim sürecinin nasıl ustalıkla yönetildiğini görme fırsatımız oldu.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk: Engelli öğrenciler için iki kat fazla dikkatli olacağız

KENDİLERİNİ İFADE ETMELERİ İÇİN İMKANLAR OLUŞTURUYORUZ
Bizim bakanlık olarak engelli bireylerin iyi bir eğitim alması, sanatsal yeteneklerini geliştirme, ortaya koydukları eserleri toplumun diğer fertleriyle paylaştırmak gibi amaçlarımız var. Bu öğrencilerin çalışmalarını yürütüyoruz. Engelli çocuklarımızın kendilerini ifade etmeleri için imkanlar oluşturuyoruz. Bakanlığımıza bağlı özel eğitim destek okulları, uygulama okullarında eğitim gören öğrencilerimiz tarafından yapılanlar sergileniyor. Bu sergide emeği olan herkese özellikle teşekkür ediyorum. Turkcell'e de teşekkür ediyorum."

Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki sergi 11 Aralık'a kadar görülebilir.

BAKMADAN GEÇME!