Bakan Selçuk: Ders sayısı gelecek yıl azaltılacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Ders sayısı gelecek yıl azaltılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 09:44

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ortaöğretimde ders sayısının gelecek eğitim öğretim yılından itibaren azaltılacağını söyledi. 9’uncu sınıflarda uygulamaya konulacak modelin detayları yaklaşık bir ay içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberin Devamı

İstanbul Beykoz’daki NUN Okulları’nda düzenlenen ‘Eğitimde 1 Adım Ötesi’ zirvesine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, ortaöğretimde ders sayısının gelecek eğitim öğretim yılından itibaren azaltılacağını söyledi. Bakan Selçuk, 9’uncu sınıflarda uygulamaya konulacak yeni modelin detaylarının yaklaşık bir ay içinde duyurulacağını belirtti. Öğrencilerin yönelmek istediği alanda derinleşemediğini belirten Selçuk, şöyle konuştu:
“Birçok ülkede lisede beş, altı ders var. Bizde 16-17 ders var. Bu çok adil bir durum değil. Çocuklarımız çok yüzeysel kalıyor. Çocuk yönelmek istediği alanda derinleşemiyor. Küçük küçük çukrular kazıyor. Kuyu kazamıyor. Kazamadığı için suyu bulamıyor. Bazı çocuklar lise sona geliyor, hala neyi seçsem diye düşünüyor. Bunu yeniden yapılandırmamız lazım. Hemen önümüzdeki yıl 9’uncu sınıflardan itibaren bu başlayacak. Bununla ilgili modelimizi de yaklaşık bir ay içerisinde paylaşmış olacağız.”

Haberin Devamı

OKUL PROFİLİ 13 MART’TA AÇIKLANACAK
‘Okul Profili’ çalışmasının 13 Mart’ta duyurulacağını belirten Milli Eğitim Bakanı, şöyle devam etti:
“Okul profilinden maksadımız şu: Her okul acaba ben ne yaparsam iyi bir okul olurum? İyi olmadığım yerlerde hangi hedefe gidersem mesafe alabilirim? Benim iyi olmam için program verebilir misiniz? Tüm okulları mobil olarak izleyebilir misiniz? Her okulun karşılaştırmasını rekabet olmaksızın görebilir miyiz? Bütçe yönetimini yeniden yapılandırabilir miyiz? Evet. Okul profili her anlamda okulun MR’ını çeken, gelişim potansiyelini ortaya koyan yazılım altyapısı. Tamamını aynı anda görüyoruz. Şu anda böyle bir altyapı olmadığı için okul, ne iyi ne kötü, ne yapması gerektiğini çok da bilmiyor. Bunu bizim paylaşmamız lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!