Bakan Selçuk: Çocuklar bütünsel eğitim imkânına kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Bakan Selçuk: Çocuklar bütünsel eğitim imkânına kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 16:02

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tasarım beceri atölyeleri, eğitimi bütünleştirecek, dersle irtibatlandıracak. Atölyeleri, derslerle kuşatma amacı taşıyoruz. Çocuklar bütünsel eğitim imkânına kavuşacak" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep Fuat Şimşek Ortaokulu'nda gerçekleştirilen tasarım beceri atölyeleri protokol imza törenine katıldı. Selçuk, "Bu atölyeler, eğitimi bütünleştirecek, dersle irtibatlandıracak. Atölyeleri, derslerle kuşatma amacı taşıyoruz. İnşallah binlercesini açacağız" diye konuştu.

Gaziantep'in açılan tasarım beceri atölyeleriyle birçok şehre örnek olduğunu anlatan Selçuk, "Müzik, resim atölyelerini de tasarım beceri alanı olarak değerlendiriyoruz. Gaziantep, 100’er tasarım beceri; müzik; resim atölyesiyle birlikte 300 atölye açacak. Gaziantep'i diğer şehirlere örnek gösteriyoruz" dedi.

Bakan Selçuk: Çocuklar bütünsel eğitim imkânına kavuşacak

Haberin Devamı

‘ATÖLYELERİ, DERSLERLE KUŞATMA AMACI TAŞIYORUZ’
Bakan Selçuk, insanı maddi varlık olarak görmediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Bizim çocuklarımız bütünsel gelişecek. Çocuğu sadece zihinsel, bilişsel alandaki becerilerle yetiştirmek bütünselliği bozuyor. Duygu, düşünce ve hareketiyle birlikte bütünlük olur. Aksi takdirde tek yanlı olarak gelişir. Diğer becerileri zayıf kalır. Bu atölyeler, eğitimi bütünleştirecek, dersle irtibatlandıracak. Atölyeleri, derslerle kuşatma amacı taşıyoruz. İnşallah binlercesini açacağız. Çocuklar bütünsel eğitim imkânına kavuşacak. Bu işe yüreğini, emeğini koyan herkese teşekkür ederim."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de 2023 vizyonunda çok daha kaliteli eğitime ulaşacaklarını, Gaziantep'in eğitim şehri olduğunu söyledi. Eğitime verilen yatırımların önemine değinen Gül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Gaziantep'e çok büyük destek verdiğini belirtti. Gül, Gazianteplilerin fabrika bacasını tüttürmek için verdiği çabayı aynı zamanda okulların sayısını artırmak için de verdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından, tasarım, beceri, müzik ve resim atölyelerinin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Bakan Selçuk ve beraberindekiler daha sonra açılışını yaptıkları tasarım beceri atölyesinde, yer alan bakırcılık kursunda bakır dövdü. Selçuk, resmini yapan lise öğrencisi Berkay Gökgöz ile bir süre sohbet etti.

BAKMADAN GEÇME!