Bakan Nabi Avcı: Akıllanıyoruz, kalın kitaplar basmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Nabi Avcı: Akıllanıyoruz, kalın kitaplar basmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 16:46

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ders kitaplarında yapılan yeniliklere değinerek, “Artık akıllanıyoruz, kalın kitaplar basmıyoruz. İkinci dönem okuyacakları kitabı ayrıca yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı, uyum haftası kapsamında Çankaya'da Süheyla Sıtkı Alp İlkokulu'nu ziyaret ederek, okula bir hafta erken başlayan okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye ürünleri hediye etti.

Çocuklarla tek tek ilgilenen, velilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Avcı, burada yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Avcı, 3 yıldır yürütülen uygulamayı bu yıl yaygınlaştırdıklarını belirten Avcı, "Bu uygulamayla öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle velilerimiz arasındaki ilişkileri ve karşılıklı yardımları artırmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar da uygulamalarımızdan güzel neticeler aldık" diye konuştu.

Çocukların daha önce bilmedikleri bir ortama girdiklerini ve ister istemez hem onlarda hem de velilerde tedirginlik oluşabileceğine değinen Avcı, bu uygulamayla hem bunun giderilebileceğini hem de çocukların birbirini tanımaları açısından fırsat oluşturduğunu söyledi.

Bu yıl ortaokul ve lise için de "öğrencilerin girdikleri yeni ortamı tanısınlar" diye uyum programını yaygınlaştırdıklarına işaret eden Avcı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu uygulamaya gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle annelere teşekkür etti.

Okul öncesi için ilk kez kitap dağıtıldı

Bakan Avcı, okul öncesi eğitimi verilen sınıfları da gezdi. Avcı, bu yıl ilk kez okul öncesi çocuklar için "Pamuk Şekerim" adlı bir kitap basıldığını belirterek "Temel Eğitim Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum çok güzel bir çalışma oldu. İlk defa okul öncesi çocuklarıma yönelik böyle güzel eğitim malzemeleri ücretsiz olarak dağıtıldı. Önümüzdeki yıllarda devam edecek inşallah" dedi.

Kitabın öğretmenlerden alınan ön bilgi kapsamında hazırlandığının altını çizen Avcı, "Artık akıllanıyoruz, kalın kitaplar basmıyoruz. İkinci dönem okuyacakları kitabı ayrıca yapıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise kitaplarını da sömestrlere bölerek kitaplarımız çocukların yorulmayacağı etaplara getirilecek. Pamuk Şekerim bu bakımdan da anlamlı bir uygulama" değerlendirmesinde bulundu.

Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da projenin, "Bu sizin hayaliniz, sizin isteğinizdi, biz gerçekleştirdik" diyerek, 1 milyon 132 bin adet bastırılıp Türkiye'deki bütün okul öncesi çocuklara dağıtıldığını belirtti.

Kocabıyık, kitabın içeriğinde çocukların bilişsel, fiziksel, duygusal gelişimleri için özellikle akademisyenlerce oluşturulan bir etkinlik kitabı olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan yardımcısından öğretmen vurgusu

Haberin Devamı

Öte yandan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de, "Öğretmenler şahsiyet mimarlarıdır. Öğrencilerimizi sizler şahsiyetlendireceksiniz. Onları değerleri ile vatan sevgisi, ülkelerine ilim, bilim ve sosyal alanlarda başarılı öğrenciler olarak yetiştirecek ve anılacaksınız" dedi.

Erdem, 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle Akyurt ilçesinde Yıldırım Beyazıt İlkokulu'ndaki törene katıldı.

Okulu çok beğendiğini söyleyen Erdem, öğretim hayatında okul binalarıyla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını aktararak şunları söyledi:
"Ama öğretmenlerimizle ilgili çok şeyler hatırlıyorum. Önemli olan içeriği. Öğretmenlerimiz sizler çok önemlisiniz. Hele ilköğretim okulları çok önemli. Öğretmenler şahsiyet mimarlarıdır. Öğrencilerimizi sizler şahsiyetlendireceksiniz. Onları değerleri ile vatan sevgisi, ülkelerine ilim, bilim ve sosyal alanlarda başarılı öğrenciler olarak yetiştirecek ve anılacaksınız. Hazreti Ali'nin bana “bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” lafıda belki de bunun için söylendi. Biz yıllar geçse de hocalarımızı unutmuyoruz.”

Açılışa, Erdem'in yanı sıra Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ile bürokratlar ve mülki amirler, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Erdem, açılışta minik öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!