Bakan Işık: Tableti sadece oyun için kullanmayın

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Tableti sadece oyun için kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 13:28

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 yıl önce başlattığı, öğrencilerin eğitimine katkı amaçlı tablet dağıtımı, il genelindeki 6’ncı sınıfta öğrenim gören 27 bin 109 öğrenciye daha tablet dağıtımıyla devam etti. Tablet dağıtım törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu ya sizi geleceğe hazırlayacak ya da sizin geleceğinizi karartacak. Eğer bunu sadece bir oyun aracı olarak görürseniz buna takılıp derslerinizi yapmazsanız o zaman bu alet sizin geleceğinizi çalabilir" diye uyardı.

Haberin Devamı

Uluslararası İnterteks Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bugüne kadar 5 yılda 135 bin tablet bilgisayarı öğrencilere ulaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün düzenlenen törenle 27 bin 109 6’ncı sınıf öğrencisine tablet dağıttı. Toplam 11 milyon 987 TL’ye mal olan tabletlerin çalınmaya karşı korunmalı olduğu bildirildi. Tabletlere ayrıca antivirüs, ebeveyn kontrolü, öğretmenler için uzaktan yönetim gibi faydalı uygulamalar, özel eğitim yazılımlarını da yüklendi.

Haberin Devamı

‘Ya sizin geleceğinizi hazırlayacak ya da karartacak’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, geleceğe yapılan yatırımların da en güzelinin insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Işık, "50-60 kişilik sınıflar Türkiye’de artık tarih oldu. Kocaeli’nde 140 yılda yapılan derslik sayısı 6 bin 500 şu anda 12 yılda yapılan derslik sayısı 6 bin 500. İzmit merkezde bulunan taşınması zorunlu hale gelen cezaevini yıkıp yerine yeni okul yapacağız. İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi yıkılan cezaevinin yerine yapılacak" dedi.

Bakan Işık, öğrencileri de uyararak şunları söyledi:
"Bu ya sizi geleceğe hazırlayacak ya da sizin geleceğinizi karartacak. Eğer bunu sadece bir oyun aracı olarak görürseniz buna takılıp derslerinizi yapmazsanız o zaman bu alet sizin geleceğinizi çalabilir. Bütün bilgiye tablet üzerinden ulaşabilir ve bunu kullanarak geleceğin bilişimcileri olabilirsiniz. Bu tabletleri mutlaka eğitim, geleceğiniz için çok az da oyun için kullanabilirsiniz."

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında, "Türkiye bir büyük hedefi 2023 yılında dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi olma hedefine gidiyor. Gençlerimizi yetiştirerek ve onlara değer vererek güçlü bir geleceğe doğru yol alacağız. Ülkemizin ve insanımızın engin hoşgörüsü bizden biri olan Suriyeli kardeşlerimizin çocukları dahil herkesi kucaklayan bu projeden gurur duyuyorum. Öğrencilerimizin bu tabletleri kendilerini geleceğe taşıma anlamında kullanmalarını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Çağın bilgi çağı olduğunu ve bilgiden uzak duranın çağı kaçıracağını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu "6’ncı sınıftaki tüm öğrencilerimize özel okullarda dahil tüm öğrencilere tablet veriyoruz. Çağımız bilgi çağı, günümüz bilişim günü ve bilgiden bilişimden geri kalanlar dünyanın çağını asla yakalayamazlar. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz olacak. Sizin başarılarınızla biz övüneceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!