Bakan Çelik adaleti!

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik adaleti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 13:32

Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Dr. Veli Kılıç, MHP'den aday adayı oldu. Listeye alınmayınca göreve dönmek için başvurdu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, listeye giremeyen aday adaylarını eski görevlerine ya da eşdeğer görevlere başlatırken, Kılıç'ı, eski görevinden 7 kademe düşük olan eğitim uzmanlığına atadı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP'den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Talim ve Terbiye Kurulu'nun en kıdemli üyesi Dr. Veli Kılıç'ı, eski görevi yerine ondan 7 kademe düşük olan eğitim uzmanlığına atadı. Çelik, AKP'dan aday adayı olan ancak listeye giremeyen Kurul Üyesi Zübeyir Yılmaz ve diğer bürokratları ise eski görevlerine verdi.
Talim ve Terbiye Kurulu'nda 14 yıldır kurul üyesi ve 10 yıl da kurul başkan yardımcılığı gövrevini yürüten Dr. Veli Kılıç, MHP'den Kayseri Milletvekili aday adayı olmak için 7 Mayıs'ta Devlet memurluğu görevinden geçici olarak ayrıldı. Umduğu sıra verilmeyince listeye alınmamasını isteyen Kılıç, eski görevine dönmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

Haberin Devamı

HERKES YERİNE

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aday adaylığı nedeniyle ayrılanlardan, listeye giremeyenler görevler eski görevlerine ya da eşdeğer görevlere başlatıldı. Bu kapsamda Talim ve Terbiye Kurulu üyelerinden MHP eski aday adayı Dr. Veli Kılıç ile AKP eski aday adayı Zübeyir Yılmaz da görevlerine dönmek için başvurdu. AKP adayı Yılmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği görevine başlatıldı. Ancak, MHP aday adayı Dr. Veli Kılıç ise halen boş olan eski kadrosuna verilmedi. Kılıç'a, bulunduğu Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğinden, 7 kademe düşük olan İlköğretim Genel Müdürlüğü emrinde eğitim uzmanlığı atandığı bildirildi.


YASAYA AYKIRI

Eski görevi ya da eşdeğer bir göreve başlatılması yerine 7 kat düşük göreve başlatılmak istenen MHP eski aday adayı, bu duruma itiraz etti. İtirazında, "Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşü ve Danıştay'ın bu konudaki kararlarında, aday adaylığı için ayrılanların dönüşlerinde mağdur edilmemesi, kadrolarının boş olması halinde öncelikle o göreve atanması öngörülmesine rağmen, MHP'den aday adayı olduğum için en alt göreve verildim. Bunu kabul etmiyorum. Adil olmayan, hukuka aykırı bir karardır" dedi. Kılıç, kararın iptali için yargıya da gitti.

Haberin Devamı

GÖREVDEN ALMAK İSTEMİŞTİ

Talim ve Terbiye Kurulu'nun en eski üyesi Kılıç'ı daha önce müfettiş gönderip soruşüturma sonucunva göre görevden almak isteyen Milli Eğitim Bakanı Çelik, soruşturmalarda Kılıç'ı suçlayan bir sonuç çıkmadığı için görevden almaya dayanak bulamamıştı. MHP'dan aday adayı olan Kılıç, dönüşünde aynı göreve başlatılmadı ve maaşı da yaklaşık 1500 YTL düşürüldü. Böylece, 14 yıllık üyenin maaşı da öğretmen maaşının da altına indirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!