Bakan Avcı’dan YGS değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı’dan YGS değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 10:12

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başarı oranlarına ilişkin, "Ben de sonuçları görünce doğrusu sevindim. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntılar olabileceğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. İşte gördük, dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı, ha yeterli mi değil ama anlamlı yükselişler gözlüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.     

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre 2016'da başarı oranlarının arttığı ve kızların daha başarılı olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, şöyle konuştu:     

"Ben de sonuçları görünce doğrusu sevindim. Öğrencilerimizin değişik alanlardaki başarı ortalamalarının yükselmiş olmasından mutluluk duydum. Hem de özellikle kız öğrencilerin başarı oranlarındaki yükselişten mutluluk duydum. Matematikte, Türkçe'de, diğer alanlarda yükselişlerin, bir şehir efsanesini de yalanlayan nitelikte olması, ayrıca benim için önemli. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntılar olabileceğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. İşte gördük, dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı, ha yeterli mi değil ama anlamlı yükselişler gözlüyoruz. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum, umuyorum, gayretlerimiz de o yönde."     

Haberin Devamı

Üniversitelerdeki disiplin soruşturmaları     

"YÖK bir taslak metin hazırlamıştı, disiplin soruşturmalarıyla ilgili yetkiyi üniversitelere devretmişti ama o taslak TBMM'ye bu şekilde gelmedi, değişti. Bununla ilgili neler söylersiniz?" sorusu üzerine Avcı, şöyle konuştu:     

"Disiplinle ilgili konularda belli bir kademeye kadar işlenen veya iddia edilen suçlarla ilgili soruşturma yapmak ya da müeyyide uygulamak yetkisi üniversite disiplin kurullarında ama belli bir kademenin üzerindekilerin YÖK tarafından değerlendirilmesinde tabii ki fayda var. Bir anlamda şu var açıkçası, üniversitelerde rektör seçimleri münasebetiyle gruplaşmalar oluyor, kişisel husumetler oluşabiliyor. Dolayısıyla bu tür soruşturmaların veya uygulamaların, üniversite içi gruplaşmaların etkisi olmaması bakımından da daha nesnel bir değerlendirme yapılmasını sağlamak bakımından da daha yukarıdan yani YÖK düzeyinde yapılmasında bence fayda var."     

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iki senedir sınav yapılamadığı için gençlerin mağdur olduğu ve başka illere gitmek zorunda kaldığı değerlendirmesi üzerine Bakan Avcı, Nusaybin'de de benzer sıkıntılar olduğunu, öğrencilerin mağdur olmaması için ÖSYM'nin farklı sınav merkezlerinde öğrencileri sınava almak üzere tedbir aldığını hatırlattı.     

Haberin Devamı

Bakan Avcı, "İnşallah en kısa zamanda Mardin'in çok küçük bir bölümünde var olan huzursuzluklar da güvenlik güçlerimizin fedakar çalışmalarıyla bertaraf edildikten sonra Kızıltepe'de de Nusaybin'de de durum inşallah öğrencilerimizin mağdur olmayacağı bir düzleme taşınacak" değerlendirmesini yaptı.

               

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!