Bahadır Kul mimar adaylarıyla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Bahadır Kul mimar adaylarıyla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 14:50

Bir vakıf üniversitesinin Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği "Kentler Üzerinden Mimari Deneyimler Konferansı”na Mimar Bahadır Kul konuşmacı olarak katılacak.

Haberin Devamı

Mimar adayları, alanında tecrübeli uzmanlarla buluşuyor. Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, Kentler Üzerinden Mimari Deneyimler Konferansı’nın konuğu, mimar Bahadır Kul olacak.

Bahadır Kul Kimdir?

1979’da Van'da doğan Bahadır Kul; 1995-1999 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden dönem birincisi olarak mezun oldu. Öğrencilik döneminde çeşitli ulusal yarışmalarda ödüller kazandı. 2000-2002 yıllarında çalıştığı mimarlık ofislerinde çoğunlukla iç mekân tasarımları ve uygulama süreçlerinde bulundu. 2009'da Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü kentsel tasarım dalında ''Tarihi Kentsel Alanda Yeniden Yapım ile İşlevlendirme''  üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2008-2009 yıllarında Erciyes Üniversitesi'nde atölye yürütücüsü olarak görev aldı. 2003’te Kayseri’de BKA mimarlık ofisini kuran Kul; ulaşım, spor, kültür ve kamu yapıları gibi alanlarda çalışmalar yaptı. 2009'dan itibaren BKA İstanbul ofisiyle mimari kariyerine devam ediyor. Bu süreçte özellikle Anadolu kentlerinde yere değer katan stadyumlar, terminaller ve müze yapılarıyla mimari pratiğine devam ediyor. Bu deneyimlerini uluslararası platformda da sürdürüyor. Mimari eğitim kurumlarında jüri üyelikleri yapan Kul, birçok üniversitede ve çeşitli mesleki konferanslara uzmanlık alanı olan mega yapılar ve kentsel projeler üzerine seminerler veriyor.

BAKMADAN GEÇME!