Aynı okulda 33 ikiz ve 1 üçüz

Güncelleme Tarihi:

Aynı okulda 33 ikiz ve 1 üçüz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 17:38

İzmir'in Buca İlçesindeki Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu'nda 33 ikiz ve 1 üçüz eğitim-öğretim görüyor.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Bertan Çetin, okul kayıtlarını almaya başladıklarında 33 ikiz ve 1 üçüz öğrencinin olduğunu fark ettiklerini söyledi. 

İkiz kayıtlarında kontenjanın çabuk dolduğunu anlatan Çetin, "Yaptığımız incelemelerde sayısal anlamda Guinness Rekorlar Kitabı'na bu halimizle girebiliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz de bizlere destek olacağını söyledi. İnşallah çocuklarımızı rekorlar kitabında görmek istiyoruz" dedi.

Aynı okulda 33 ikiz ve 1 üçüz

Çetin, çocukların bu durumdan çok mutlu olduğunu okulda bu kadar ikizin eğitim gördüğünü onların da bilmediğini sözlerine ekledi.

OKUL REKORLAR KİTABINA GİRMELİ”
İkiz velilerinden Özlem Gültekin ise bunun çok güzel bir tesadüf olduğunu söyledi. Gültekin, "Okulun rekorlar kitabına girmesi hem İzmir hem de Türkiye açısından çok güzel olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aynı okulda 33 ikiz ve 1 üçüz

"BİZDEN İMZA İSTİYORLAR"
Okuldaki tek üçüzlerin annesi Zeliha Soysal, bu kadar ikiz arasında üçüz annesi olduğu için özel hissettiğini söyledi. Çocuklarının 3'ünün de çok başarılı olduğunu belirten Soysal, "Bazen 3 çocukla uğraşmak yoruyor ama onların bir 'anne' demesi bütün dertleri unutturuyor" dedi.

Üçüzlerden Ecesu Soysal da "İkizler gelip bize siz üçüzsünüz diyorlar. İkizler bile şaşırıyor. Bazıları gelip bizden imza istiyorlar" diye konuştu.

Okuldaki bir diğer ikiz çocuklardan Kaan Demir, kardeşiyle aynı sınıfta eğitim görmenin çok iyi bir duygu olduğunu belirtti. Kardeşiyle ortak bir danslarının olduğunu anlatan Demir, okuldaki bütün ikizleri toplayınca kendilerine ceza verileceğini düşünüp korktuklarını ancak salonda kendileri gibi ikizleri görünce çok şaşırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!