Aybüke öğretmenin adı kütüphanede yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Aybüke öğretmenin adı kütüphanede yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 16:12

İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından bir okulda yaptırılan kütüphaneye şehit Aybüke öğretmenin ismi verildi.

Haberin Devamı

Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’na gelen topluluk üyeleri, topladıkları 1000 kitabı raflara yerleştirdi.

Topluluk üyeleri, kütüphanenin girişine Batman'ın Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında, bir başka araçla olay yerinden geçen ve vurularak şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin yer aldığı tabelayı astılar.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Salim Durukoğlu, bölüm öğrencileri ve topluluk üyelerince topluma faydalı olmak için kitap toplama kampanyası başlattıklarını belirtti.

Topladıkları 1000 kitabı Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’na verdiklerini anlatan Durukoğlu, "Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın anısına bu kütüphaneyi açalım istedik. Bu şekilde şehitlerimiz rahmetle ve minnetle yad edelim istedik. Topluma özellikle de öğrencilere yapılacak en iyi hizmet onlara okuyabilecekleri çeşitlilikte kitap kazandırmak" dedi.

Haberin Devamı

Kitap sayısını normalde artırabileceklerine değinen Durukoğlu, bir okula 3 bin kitap getirmek yerine o kitaplarla 3 kütüphane açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran'da Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sırasında karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!