Avcı: İslamofobi eğitim ile önlenebilir

Güncelleme Tarihi:

Avcı: İslamofobi eğitim ile önlenebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 14:12

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İslam dünyasındaki bazı eğitim kurumlarının İslamofobinin yaygınlaşması konusunda üstlerine düşeni gereğince yerine getirmediklerini belirtti. Avcı, hem Müslümanların hem de Müslüman olmayanların, İslamın gerçek ilkeleri konusunda gereğince aydınlatılmaları için eğitime çok iş düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Avcı, makamında Katar Büyükelçisi Salem Bin Mübarek Al-Shafi'yi kabulünde yaptığı konuşmada, iki ülke arasında özellikle eğitim alanındaki işbirliğinin daha ileriye taşınması için çalışacaklarını belirtti.

Son zamanlarda batıda yükselen İslamofobik eğilimlere karşı mücadelede de iki ülke arasında yapılabileceklerin olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:
"Maalesef İslam dünyasındaki bazı eğitim kurumlarının da bu İslamofobinin yaygınlaşması konusunda üstlerine düşeni gereğince yerine getirmediklerini görüyoruz. Hem Müslümanların hem de Müslüman olmayanların İslamın gerçek ilkeleri konusunda gereğince aydınlatılmaları için eğitime çok iş düşüyor. Türkiye'nin bu konuda önemli bir birikimi olduğunu başkaları da söylüyorlar. Özellikle bizim orijinal bir eğitim modeli olarak oluşturduğumuz ve epey eskiye dayanan uygulama olan 'imam hatip' modelinin İslam dünyasında da gerçekten büyük ilgi çektiğini biliyorum. Bu orijinal modelin, dünyada İslamın doğru anlaşılmasına ciddi katkılarda bulunduğunu da biliyorum."

Bakan Avcı, bunların dışında mesleki ve teknik eğitim konusunda da gerek Katar'la ve gerekse diğer dost ve kardeş ülkelerle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirterek, ekimde Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'nın Türkiye ziyaretinde de bu konuları görüştüklerini anlattı.

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin kamplarına yönelik Moza ile birlikte düzenledikleri ziyareti de dile getiren Avcı, "Burada Suriye'den gelen misafirlerin çocuklarının eğitimi konusunda birlikte güzel işler yapabileceğimiz ortaya çıkmıştı. Şeyha Moza hanımefendinin bu konuya gösterdiği hassasiyeti bir kere daha anmak istiyorum" dedi. Bakan Avcı, Büyükelçi Al-Shafi'yle bu konuları bir kez daha ayrıntılı olarak görüşeceklerini kaydetti.

Büyükelçi Al-Shafi de Katar ve Türkiye arasındaki işbirliğinin başta koordinasyon ve danışma olmak üzere birçok alanda geliştiğine işaret ederek, Bakan Avcı'nın iki ülke arasında "özellikle mesleki eğitim alanında da işbirliğinin geliştirilmesi" yönündeki görüşleriyle hemfikir olduğunu belirtti ve bu işbirliğinin mutabakat zaptlarının imzalanarak geliştirilebileceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!