Apple’ın seçtiği 13 öğrenciden biri Türkiye’den

Güncelleme Tarihi:

Apple’ın seçtiği 13 öğrenciden biri Türkiye’den
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 11:18

Yazılım mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Emirhan Erdoğan, Apple’ın düzenlediği Worldwide Developers Conference’a (WWDC) giden tek Türk öğrenci oldu.

Haberin Devamı

Kura çekilerek ücretli gitme hakkı kazanan izleyicilerin yanı sıra yaptığı projelerle girmeye hak kazanan öğrenciler olmak üzere 2 tür konuk kabul edilen Apple’ın dünyanın önde gelen yazılımcıları buluşturduğu etkinliğe bu sene projeleriyle 4 bin öğrenci başvurdu. Bahçeşehir Üniversitesi 3’üncü sınıf yazılım mühendisliği bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Emirhan Erdoğan, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile uluslararası basın karşısında bir araya gelme hakkı kazanan 13 öğrenciden tek Türk olmayı başardı. Aynı zamanda Google’ın her sene dünya çapında gerçekleştirdiği ‘startup’ destekleme programı olan ‘Google Launchpad’e mentör olarak seçilen 50 kişinin arasındaki en genç isim yine Emirhan oldu.

LİSE VE ÜNİVERSİTELİLERE EĞİTİMLER VERDİ

Apple platformlarına yazılım ve tasarımlar geliştiren Erdoğan, ‘TurkishKit’ adında bir etkinlik grubunun kurucusu ve yürütücüsü. Öğrenim gördüğü üniversitenin de desteğiyle kendisi gibi Apple ekosisteminde uygulamalar tasarlamak ve geliştirmek isteyen öğrencilerle birlikte her ayın ilk cumartesi günü bir araya geliyor. Bunun yanında kurucusu olduğu ‘Appyist’ şirketinde geliştirdiği uygulamaları da pazara sunuyor.

Haberin Devamı

Başarılı öğrenci sunumlarında lise ve üniversite öğrencilerini hedefleyen eğitimler yapıyor. BAU desteği ve Garaj liderliğinde BAU Galata kampüsü Mac Lab’da gerçekleşen ‘Hello iOS’ eğitiminde lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan öğrenci gruplarına 6 haftalık bir kurs verdi. 6. haftanın sonunda 2 öğrenci ilk uygulamalarını App Store’da yayınladı. Ayrıca WWDC sonrasında 20 farklı eğitim kurumunda gerçekleştirdiği ‘Hayallerin Ötesinde Bir Deneyim’ başlıklı sunumuyla birçok gençle deneyimlerini paylaştı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!