AÖL telafi sınavları ne zaman yapılacak? | MEB AÖL telafi sınav bilgisi

Güncelleme Tarihi:

AÖL telafi sınavları ne zaman yapılacak | MEB AÖL telafi sınav bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 10:01

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Açık Öğretim Liseleri'nde eğitim hayatına devam eden öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu toplam 3 oturumda sınava girmişti. Daha bu sınavların sonuçları açıklanmadan öğrenciler şimdiden, AÖL telafi sınavlarının ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, AÖL telafi sınavları ne zaman yapılacak? MEB AÖL telafi sınavları hangi gün?

Haberin Devamı

AÖL telafi sınavı için öğrencilerin araştırması başladı. Hafta sonu gerçekleştirilen açıköğretim sınavlarında, bazı öğrencilerin 4'ten fazla dersten sınava girmelerine rağmen cevap anahtarında yalnızca 4 adet cevap alanıyla karşılaşması, sınav esnasında probleme neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak, bu öğrenciler için AÖL telafi sınavı yapılacağını duyurdu. Peki, AÖL telafi sınavı ne zaman saat kaçta yapılacak? İşte, öğrencilerin merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

AÖL TELAFİ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi konuyla ilgili bir açıklama yayımladı;

"Açıköğretim kurumları sınavlarının 31 Mart – 1 Nisan tarihlerinde yapılmakta olan 2. dönem sınav oturumlarında 4’ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hatadan dolayı 4 ders için kodlama alanı ayrılmıştır.

Haberin Devamı

4’ten fazla dersten sınava katılan adaylara yönelik, cevap kağıtları eksik basılan dersler için, 21 Nisan Cumartesi günü saat 09.30’da telafi sınavı yapılacaktır.

Konu ile ilgili açıköğretim kurumları öğrencileri herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır. Yapılan bu teknik hata nedeniyle bütün öğrencilerimizden özür diliyoruz."

ÜNİVERSİTE SINAVINA BAŞVURAN ADAYLARLA İLGİLİ DE DUYURU YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz ay, üniversite sınavına başvuran adaylar için önemli bir açıklamada bulundu. İşte, o açıklama;

"Sayın öğrencimiz:

Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt tarihinin ÖSYM sistemine eklenmesi işlemi ile ilgili olarak, ÖSYM aday işlemlerinden kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra sırasıyla;

‘’profilim’’ menüsü,

‘’eğitim bilgilerim’’ butonu,

‘’eğitim bilgilerimi e-Okul/YÖKSİS’ten güncelle’’ butonu tıklanarak eğitim bilgilerinizin güncellenmesini sağlanmış olacaksınız.

Bu işlemlere rağmen konu ile ilgili sorunu çözülmeyen öğrencilerimiz ise başvuru merkezinden ÖSYM çağrı merkezini aradıkları takdirde kendilerine yardımcı olunacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!