AÖL sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı? AÖL 7-8 Ocak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınavı soruları ve cevapları yayınlandı mı AÖL 7-8 Ocak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 20:17

Açıköğretim Lisesi sınavlarının yapılmasının ardından binlerce açıköğretim öğrencisi merakla, AÖL sınav soruları ve cevaplarının yayınlanıp yayınlanmadığını merak ettiler. İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle zor dakikalar geçiren öğrenciler, AÖL sınavlarına girebilmek için yoğun çaba göstermişlerdi. Bazı öğrenciler kar nedeniyle sınava yetişememiş ve sosyal medyadan tatil yapılmadığı için tepki yağdırmıştı. AÖL sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından öğrenciler şimdi hem sınav soruları ve cevaplarını, hem de sınavların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖL sınavlarının ilk oturumları geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle katılımın az olduğu sınavın telafisi olup olmayacağı kafalarda soru işareti bırakmaya devam ederken sınava girmeyi başaran öğrenciler, 7- 8 Ocak AÖL sınav soruları ve cevaplarını araştırmaya koyuldu. Öğrenciler, soru ve cevaplara MEB'in resmi internet sitesi aracılığıyla ulaşabiliyor. Sınav öncesine ve sonrasına dair önemli bilgilerin verildiği, duyuruların yapıldığı internet sitesindeki ‘sınav arşivi’ sayfasında geçmiş döneme ait AÖL soruları ve cevapları da yer alıyor. Peki, AÖL soruları ve cevapları açıklandı mı? AÖL sonuçları için bir açıklama var mı? 

AÖL soruları ve cevapları henüz açıklanmadı ancak açıklanır açıklanmaz sürekli güncellenen haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler sınav sonuçlarına AÖL öğrenci girişi yaparak ulaşabiliyorlar. AÖL Sınav sonuçlarını öğrenmek için http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenci girişi yapılması gerekiyor. Öğrenci No ve Şifre kısmının doğru bir şekilde dolduran, ardından da harf veya rakamlardan oluşan Güvenlik Kodu'nu sisteme yazan öğrenciler, AÖL Sınav Sonuçlarını kolaylıkla öğrenilebiliyor.

AÖL SINAV TAKVİMİ

AÖL’ün ilk oturumlarına geçtiğimiz hafta giren öğrenciler bir yandan da AÖL sınav takvimini sorguluyor. Peki, bu yılki Açıköğretim Lisesi sınavları hangi tarihlerde yapılacak. İşte, I. Dönem sınavlarının detayları ve 2016-2017 AÖL sınav takvimi!

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında yapılacak. II. Dönem sınavları 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. III. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017’de gerçekleşecek.

AÖL SINAVINA GİRERKEN DİKKAT EDİLECEKLER

- Öğrenciler sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.
- Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.
- Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.
- Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.
- Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!