Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgesi nasıl alınır? - 2017 AÖL sınav giriş yeri sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgesi nasıl alınır - 2017 AÖL sınav giriş yeri sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 18:51

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı ve sınav giriş yerlerinin nasıl öğrenileceği öğrenciler tarafından merak konusu oldu. AÖL sınavına artık oldukça az bir zaman kaldı. Açık ortaokul, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2'nci dönem sınavlarına, yurtiçinde 724, yurtdışında 17 sınav merkezinde toplam 1 milyon 165 bin 737 öğrencinin katılımıyla 18-19 Mart'ta üç oturum halinde yapılacak. Peki, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte, 2017 AÖL sınav giriş yeri sorgulama.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı için saatler kaldı. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen AÖL sınav giriş belgesini günler öncesinden edinmeye başladı. Lise eğitimini açıktan tamamlamaya çalışan öğrencilerin girdiği sınavın II. Dönem oturumları, 18- 19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Açıköğretime kayıtlı olan öğrenciler, sınav saati, salon no, dersler gibi sınava ilişkin bilgileri içeren AÖL sınavı için giriş belgelerini edinmeye çalışıyor. AÖL sınav giriş belgesi ve gerekli diğer belgeleri yanında bulundurmayanlar sınava alınmayacak. Peki, AÖL sınavı saat kaçta? İşte, MEB’in sınavla ilgili duyurusu ve AÖL sınav giriş belgesi sorgulama sayfası!

Açık ortaokul, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2'nci dönem sınavlarına, yurtiçinde 724, yurtdışında 17 sınav merkezinde toplam 1 milyon 165 bin 737 öğrencinin katılımıyla 18-19 Mart'ta üç oturum halinde yapılacak. 

Haberin Devamı

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri her iki oturumda ayrı ayrı 12 dersten sınava girecek, her ders için dört seçenekli, 20 sorudan oluşan soru
kitapçıkları kullanılacak, sınav 150 dakika sürecek. Sınav sonuçları gelecek ay, internet üzerinden açıklanacak.

Öte yandan MEB tarafından yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlerin mesleki yeterlik sınavı da 19 Mart Pazar günü Ankara'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek. 

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı da 19 Mart Pazar günü saat 14.00'de 81 ilde 124 okul, bin 417 salonda yapılacak. Sınava katılacak 26 bin 993 aday öğretmen için beş seçenekli 100 sorudan oluşan A ve B kitapçık türleri kullanılacak.

Açık uçlu soru sorulacak

MEB Uzmanlığı Yeterlik Sınavı da 19 Mart Pazar günü Ankara'da saat 10.00'da yapılacak. Sınava katılacak adaylar için, çoktan seçmeli 50 sorunun yanında 3 açık uçlu olmak üzere toplam 53 soru hazırlandı. Adaylara 50 soruluk optik form ve üç açık uçlu soru için de üç ayrı cevap kağıdı verilecek.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA

MEB'İN AÖL DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihine kısa bir süre kala AÖL sınav saatleri ve sınav giriş belgesiyle ilgili dikkat edilmesi gereken hususları internet sitesi üzerinden açıkladı. MEB’in AÖL II. Dönem oturumlarına yönelik duyurusunda şu ifadeler yer alıyor:

Haberin Devamı

"18 - 19 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınav giriş yerleri belirlenmiştir. Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.

I. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 09.30

II. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 14.00

III. Oturum 19 Mart 2017 Pazar 09.30

• Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

• Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.

• Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.

Haberin Devamı

• Sınav Giriş Belgesinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler, öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.

• Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur..”

AÖL SINAVINDA ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER NELERDİR?

- Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport),
- Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!