Açık Lise sınav tarihleri ne zaman? AÖL öğrenci girişi ekranı!

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise sınav tarihleri ne zaman AÖL öğrenci girişi ekranı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2019 11:46

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihlerini açıkladı. Ders kayıt süreci ve ders seçme işlemlerini geride bırakan öğrenciler, şimdi de sınav takvimini sorgulamaya başladı. "AÖL sınav tarihleri ne zaman?" sorusuna cevap arayan vatandaşlar, MEB'in takvim bilgilerini merak ediyor. Peki, AÖL sınav tarihleri ne zaman? İşte, AÖL öğrenci girişi ekranı ve o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş takvimi üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. Ders seçme ve sınav merkezi güncellemelerini tamamlayan öğrenciler, AÖL sınav tarihleri için araştırmalarına başladı. Peki, AÖL sınavları ne zaman gerçekleştirilecek? İşte, AÖL öğrenci giriş ekranı ve AÖL sınav tarihleri hakkında bazı bilgiler

AÖL sınav tarihleri ve dönem sonu sınavının ne zaman yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. AÖL sınav tarihleri hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler, AÖL öğrenci girişi yaparak en son durumlarını sorgulamaya başladı. Peki, AÖL sınavı ne zaman yapılacak? İşte, o tarihler ve detaylı bilgiler

AÖL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖL 1. dönem sınavları 7-8 Aralık tarihlerinde yurt genelinde gerçekleştirilecek. 

Haberin Devamı

Sisteme öğrenci numarası ve şifresi ile girilerek çalışma takviminde belirtilen sürelerde sınav giriş yeri seçilir. Her sınav öncesi öğrenci sınav giriş yerini değiştirebilir. Özellikle taşınma, askerlik, terhis vb. nedenlerle adresin değiştiği durumlarda sınav merkezinin değiştirilmesi gerekmektedir. Sınav merkezini değiştirmeyen öğrenci bir önceki seçtiği sınav merkezinde sınava girmeye devam eder.

SINAV GÜNÜ YANIMA HANGİ BELGELERİ ALMALIYIM?

 Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!