AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL öğrenci girişi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak AÖL öğrenci girişi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 16:56

AÖL sınavları 7 – 8 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Hava şartları nedeniyle katılımın önceki yıllara göre daha az olduğu Açıköğretim Lisesi sınavlarının ardından, öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi soruşturmaya başladı. Sonuçlar, AÖL öğrenci girişi yapıldıktan sonra görülebilecek. Peki, AÖL sınav sonuçlarının yer alacağı AÖL öğrenci girişi sistemi nasıl kullanılır? İşte, detaylar!

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları bu yıl yoğun kar yağışı ve zor ulaşım koşulları gölgesinde gerçekleşti. Zorlu şartlara rağmen sınava giriş yapmayı başaran öğrenciler, şimdi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. AÖL soru ve cevapları geçtiğimiz hafta erişime açılmış, açıköğretimliler, bu gelişmeyle birlikte sonuçların açıklanacağı tarihin de yaklaştığını düşünmüştü. Sonuçların açıklanıp açıklanmadığını merak eden öğrenciler, MEB’in internet sitesi üzerinden AÖL öğrenci girişi yaparak bilgi almaya çalışıyor. Ancak sisteme yeni dahil olan öğrenciler bu işlemin nasıl gerçekleşeceğini bilmiyor. Peki AÖL öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte, bu sorunun yanıtı ve sonuçlarla ilgili son durum!

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

MEB’in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan iş takvimine göre; 1. Dönem AÖL sınavının sonuçları 30 Ocak 2017 tarihinde duyurulacak. Öğrenciler, 7- 8 Ocak’ta girdikleri sınavın sonucunu MEB’e bağlı olan online AÖL öğrenci sistemine giriş yaparak öğrenebilecek. AÖL öğrenci girişini öğrenci numaraları ve kendi belirledikleri şifrelerle gerçekleştirebilecek. 

Haberin Devamı

AÖL SORU VE CEVAPLARI

Dönem sonu AÖL soru ve cevapları, MEB’e bağlı olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Hem Açık Öğretim Ortaokulu Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları" hem de "Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları’na" ilgili sayfa üzerinden ulaşılabiliyor.

AÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

MAÖL Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları

AÖL SINAV TAKVİMİ

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında yapılacak. II. Dönem sınavları 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleşecek2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri 08-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak. III. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017’de gerçekleşecek.

AÖL YENİ KAYITLARI BAŞLADI

IAçıköğretim Lisesi’ne kayıtlı olan öğrenciler 2017’inin ilk sınavının sonuçlarını merakla beklerken yeni kayıt yaptıracakların beklediği haber geldi. MEB, resmi internet sitesi üzerinden Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Ana sayfada yapılan duyuruda; “Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem ilk kayıt işlemleri 13 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.” ifadesi kullanıldı.Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar başvuruda bulunabilir.

BAKMADAN GEÇME!