AÖL sonuçları açıklandı! İşte, AÖL 2. dönem kayıt yenileme detayları

Güncelleme Tarihi:

AÖL sonuçları açıklandı İşte, AÖL 2. dönem kayıt yenileme detayları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 10:20

AÖL sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açıköğretim Lisesi internet sayfası üzerinden erişime açıldı. Örgün eğitim şansı bulunmayan milyonlarca kişinin katılım gösterdiği AÖL sınavı, sonuçları ve kayıt yenileme işlemleriyle birlikte adayların erişimine açıldı. İşte, yüz binlerce adayın katılım sağladığı AÖL sınav sonuçları ve kayıt yenileme işlemiyle ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı AÖL sınavı 18-19 Mart tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından açıklığa kavuştu. İşte, AÖL sınav sonuçları için beklentilerini sürdüren öğrenciler için detaylı bilgiler ve kayıt yenileme işlemi hakkında detaylar

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI! KAYT YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Açıköğretim Lisesi, sınav sonuçlarının açıklandığını şu şekilde duyurdu;

2016-2017 Öğretim Yılı 2. Dönem sınav sonuçları açıklanmıştır.

Mezun olan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde Halk Eğitimi Merkez Müdürlüklerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler.

Mezun olan öğrencilerin diplomaları 2(iki) ay içerisinde düzenlenip Koordinatör Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecektir. AÖL Sistemi üzerinden Mezuniyet İşlemleri menüsü altındaki Diploma Takip bağlantısına tıklayarak diplomanızın nereye gönderileceğini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğitimine devam eden öğrencilerin 08 - 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinden kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt yenileyen öğrencilerimizin ders seçimlerini kayıt yenileme süresince yapmaları zorunludur.

Ders seçerken öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçmek zorundasınız. Zorunlu ortak derslerinizi seçtikten sonra seçmeli derslerden de seçim yapabilirsiniz.

AÖL Sistemi üzerinden Ders seçerken 35(otuz beş) kredilik ders seçme hakkınızı doldurup doldurmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Yarım bırakılan ders seçimleri hiçbir şekilde sistem tarafından tamamlanmaz.

3. Dönem sınavları 1 - 2 Temmuz 2017tarihlerinde yapılacaktır. Özellikle askerlik görevini yapan öğrenciler başta olmak üzere bu tarihlerde nerede bulunacaksanız sınav merkezinizi kayıt yenileme süresince bu merkeze göre Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranından yeniden güncelleyiniz.

Muaf olduğunuz derslerin kredisi alınmaz, bu dersleri isterseniz yeniden seçebilirsiniz. Başarılı olmanız durumunda kredisini kazanırsınız.

Haberin Devamı

AÖL 3.DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

Açık Lise 3. dönem sınavları ise 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. 3. dönem yapılacak sınavın giriş belgeleri ise 16 Haziran 2017 tarihinden itibaren alınabilecek. Açık Lise öğrencilerine dınav giriş belgesi posta ile gönderilmeyecel. Mutlaka MEB'in aol.meb.gov.tr adresine girerek sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!