AÖL kayıt yenileme ne zaman yapılacak? Açık lise kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ne zaman yapılacak Açık lise kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 18:22

AÖL kayıt yenileme işleminin ne zaman yapılacağı, Açıköğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılıp yapılmadığı öğrencilerin merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Eğitim hayatına açık lisede devam eden on binlerce öğrenci, MEB AÖL kayıt yenileme işlemi hakkında bilgi almak adına araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. AÖL yeni dönem kayıtlarıyla ilgili bir açıklama gelip gelmediği öğrencilerin sorguladığı konular arasında yer alıyor. Peki, AÖL kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIR?

AÖL'ün kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Geçtiğimiz yıllarda eylül ayının ikinci haftalarında erişime açılan AÖL kayıt yenileme işleminin bu yıl da aynı tarihlerde açılacağı öngörülüyor.

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!