AÖL kayıt yenileme ne zaman? Sınav sonuçları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ne zaman Sınav sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 10:01

AÖL kayıt yenileme dönemi, 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Yeni dönem için AÖL kayıt yenileme tarihlerini sorgulayan öğrenciler, konuyla ilgili araştırmalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Peki, AÖL kayıt yenileme işlemi ne zaman başlayacak? İşte, merakla araştırılan konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

Eğitim hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) devam eden on binlerce öğrencinin merakla beklediği AÖL üçüncü dönem sınavı sonuçları, MEB tarafından adayların erişimine açıldı. Öte yandan bu yıl AÖL'de ek sınav yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Peki, AÖL sınav sonuçları nereden öğrenilir? Açık lise sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIR?

AÖL'ün kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Geçtiğimiz yıllarda eylül ayının ikinci haftalarında erişime açılan AÖL kayıt yenileme işleminin bu yıl da aynı tarihlerde açılacağı öngörülüyor.

AÖL SINAV SONUCU SORGULAMA

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen AÖL üçüncü dönem sınavlarının ardından binlerce adayın gözü AÖL sınav sonuçları açıklamasına çevrilmişti. Beklenen haber geldi heyecanla beklenen sonuçlar adayların erişimine açıldı. Bakanlık yaptığı açıklamada; "07- 08 Temmuz 2018 tarihlerinde 3 oturum olarak gerçekleştirilen 2017/3.dönem sınav sonuçları açıklanmıştır. Öğrencilerimiz numaralarını ve şifrelerini Sisteme girerek sınav sonucunu öğrenebilirler." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sınava katılım sağlayan adaylar T.C. kimlik numaralarıyla kendilerine ait sonuçları sorgulayabilir. İnternette söz konusu sınavın sonuçları hakkında araştırma yapan binlerce aday, sonuç sorgulama sayfasına giriş yapmak istiyor. İşte, MEB AÖL sınavı sonuç sorgulama sayfası...

AÖL SINAV SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EK SINAV OLACAK MI?

Geçtiğimiz yıl, sonuçları ekim ayında açıklanan AÖL ek sınavın bu yıl yapılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığı'dan herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz. 

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!