AÖF uzaktan tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖF uzaktan tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2019 15:13

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tezsiz yüksek lisans başvurusu için süreç başladı. Bazı bölümlerde tezsiz yüksek lisans imkanı tanıyan Anadolu Üniversitesi, konuyla ilgili bilgi almak isteyen ya da fiyat bilgisi edinmek isteyenler için bazı detayları yayımladı. Peki, AÖF uzaktan tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılabilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tezsiz yüksek lisans başvurusu için süreç, 23 Ocak tarihinde tamamlanacak. Aşağıdaki enstitü ve bölümler üzerinden yüksek lisans yapılabilecek.

AÖF uzaktan tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır

ÜCRETLER NE KADAR?

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarında bir ders saati 120 TL olarak ücretlendirilmiştir. Buna göre bir programın tüm derslerinin toplam ücreti ortalama 3960 TL olmaktadır. Ödemeler alınan ders saatine göre dönemlik olarak ve tek seferde alınmaktadır.

DİL SINAVI VE ALES GEREKMİYOR

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda Yabancı Dil ve ALES puanı aranmamaktadır.

Haberin Devamı

AÇIKÖĞRETİM MEZUNLARI DA BAŞVURABİLİYOR

Evet. Tezsiz yüksek lisans başvurularında tek ön koşul lisans mezuniyetidir. Adayların başarı notu; transkripti dörtlük sistemde hazırlanmışsa 2,00/4,00; 100’lük sistemde hazırlanmışsa 50/100 puan almak koşuluyla lisans genel not ortalaması dikkate alınarak hesaplanır.

DERSLER NASIL YÜRÜTÜLÜYOR? 

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarının dersleri Anadolum e-Kampüs (ekampus.anadolu.edu.tr) üzerinden işlenmektedir. Dersler, çevrimiçi ve/veya çevrimdışı uzaktan öğretim teknikleri kullanılarak ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülür.

DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI? 

Öğrenci; derslerde, uzaktan öğretim faaliyetlerinin (canlı ders, forum, ödev, proje, sunum, uygulama, rapor, laboratuvar vb.) en az yarısını (%50) yerine getirmesi durumunda derse devam koşulunu sağlamış olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!