2017 AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF 3 ders sınavı hangi illerde gerçekleşecek?

Güncelleme Tarihi:

2017 AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak AÖF 3 ders sınavı hangi illerde gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 18:59

2017 AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacağı binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri başarısız oldukları derslerin sınavlarına girecekler. Öğrenciler bir yandan da AÖF 3 ders sınavlarının hangi illerde gerçekleştirileceğini merak ediyorlar. Anadolu Üniversitesinin resmi internet sitesinde AÖF 3 ders sınavlarının ne zaman ve hangi illerde yapılacağı açıklandı. Peki, 2017 AÖF 3 ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF 3 ders sınavı hangi illerde gerçekleşecek?

Haberin Devamı

AÖF üç ders sınavı için geri sayım devam ediyor. Final sınavlarında başarı elde edemeyen öğrencilerin merakla araştırdığı konular arasında yer alan AÖF üç ders sınavı, belirlenen illerde Anadolu Üniversitesi'nin açıkladığı tarihlerde gerçekleştirilecek. Peki, AÖF üç ders sınavı ne zaman ve hangi illerde gerçekleştirilecek? İşte, merakla beklenen o tarih ve detayları

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN, HANGİ İLLERDE GERÇEKLEŞECEK?

Üç ders sınavı, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 14.00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir. (Bahsi geçen iller bölge kapsamındadır. Sınav merkeziniz yakın iller de olabilir.)

Türkiye’de üç ders sınavının yapılacağı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa büroları 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü 10.00 – 15.00 saatleri arasında açık olacaktır.

Haberin Devamı

ÜÇ DERS SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR ?

Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez .

(DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, "Üç Ders Sınavı"na giremez.

Staj uygulamasına tabi olan öğrenci, yukarıda belirtilen koşulları sağlaması durumunda "Üç Ders Sınavı"na girebilir.

Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için "Üç Ders Sınavı" hakkı tanınmaz.

"Üç Ders Sınavı" notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile "Üç Ders Sınavı" notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir .

Öğrencinin başarı notları; "Üç Ders Sınav" sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları; "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları"na göre, ilgili dönemin dönem sonu sınavı harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.

Her ne sebeple olursa olsun "Üç Ders Sınavı"na katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

Haberin Devamı

Türkiye Programları ve Yurt Dışı Programları için "Üç Ders Sınavı"; Fakülte Yönetim Kurulu Kararıyla belirlenen tarihte ve sınav merkezlerinde gerçekleştirilir .

SINAV MERKEZLERİ NASIL VE NE ZAMAN ÖĞRENİLECEK?

Üç ders sınavına girecek öğrencilerin sistemde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerin üç ders sınavına gireceği sınav ilini, 22-23 Haziran 2017 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 0850 200 46 10-19 (10 Hat) nolu Açıköğretim Etkileşim Merkezini arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Büro otomasyonunda ve öğrenci sayfasında üç ders sınavı ile ilgili “Üç Ders Sınavı” arayüzü 22-23 Haziran 2017 tarihlerinde açılacaktır. Öğrencilerin sınava girecekleri sınav merkezleri görülmekte olup sınav merkezi değişikliği isteyen öğrencilerin değişiklikleri bu sayfadan yapılabilecektir. Bu linke sadece en fazla üç dersten sınav hakkı olan öğrenciler yüklenmiştir. Sınav hakkı olmayan öğrenciler için bu link, uyarı vermektedir. Bu linkten yapılacak sınav merkezi değişiklikleri sadece üç ders sınavı için geçerli olacaktır. Ayrıca, büro otomasyonu “Bilgi Değişikliği” linkinden yapılan sınav merkezi değişiklikleri, üç ders sınavı sınav merkezini etkilemeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!