2017 AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi Rektörü açıkladı

Güncelleme Tarihi:

2017 AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak Anadolu Üniversitesi Rektörü açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 19:28

AÖF final sınavı sonuçları için binlerce açıköğretim öğrencisinin gözü sonuç sorgulama ekranında yer alıyor. AÖF final sınavları geçtiğimiz günlerde açıköğretim öğrencileri için tamamlanmıştı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınavların tüm yurtta başarıyla tamamlandığını söyledi. Öğrenciler girdikleri AÖF final sınavlarının ardından meraklı gözlerle açıklanacak olan sonuçları bekliyorlar. Bir yandan da Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyorlardı. Öğrencilere müjdeyi Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. Peki, 2017 AÖF final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Anadolu Üniversitesi Rektörü açıkladı.

Haberin Devamı

AÖF final sınavlarından alacakları sonucu büyük bir merakla bekleyen öğrenciler, sık sık Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesini ziyaret ediyor. Peki, sonuçlar için net bir tarih verildi mi? Lise eğitimlerini açıktan tamamlamaya çalışan öğrencilerin 'AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?' soruna yanıt Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'dan geldi. İşte, o açıklama!

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin girdiği Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi final sınavları tamamlandı. Öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili bilgiyi ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi.

Hafta sonu 2 gün boyunca, 4 oturumda gerçekleşecek sınavlara, 2 bin 242'i cezaevinde tutuklu ve hükümlü, 4 bin 869’u da engelli olmak üzere 1 milyon 371 bin 859 öğrenci katıldı. Türkiye genelinde 124 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavlarda, 507 bin 2 kişi görev alırken, 202 bin 227 de salon kullanıldı.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, sınavların tüm yurtta başarıyla tamamlandığını söyledi. Gündoğan, “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” dedi.

“Sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

Prof. Dr. Gündoğan, sınavlarda birçok kamu kurumundan kişilerin görev aldığına da dikkat çekerek, “Anadolu Üniversitesi sınavlarının olduğu haftalarda ülkede gerçekten ciddi hareketlilik oluyor. Çünkü biraz önce söylediğim gibi oturum bazında 3 milyonu aşkın kişinin sınava girdiği, 500 bin kişinin görev aldığı sınavlarda şehirler daha da hareketleniyor. Bu noktada sadece Anadolu Üniversitesi personeli değil, tüm kamu görevlileri bize yardımcı oluyor. Emniyetinden milli eğitimdeki öğretmenlere, tüm şehirlerdeki üniversitelerdeki görevlilere kadar hepsi bizim sınavlarımızda görev alıyorlar. Dolayısıyla ben bu sınavlarda görev alan tüm kamu görevlilerine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Sınavın sonuçlarını en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız”

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına da değinen Rektör Gündoğan, şöyle devam etti:
“İnşallah en kısa zamanda sınav sonuçlarını da ilan edeceğiz. Biliyorsunuz son 1 yıldır sınav sonuçlarını 1 haftalık bir süreye indirgedik. Yani sonuçlarını 1 hafta içerisinde ilan ediyoruz. Bu sınavın sonuçlarını da en kısa zamanda öğrencilerimize duyuracağız.”

AÖF FİNAL SORU CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN!

AÖF sınavlarının final otrumları 14 – 15 Ocak tarihlerinde tamamlandı. Öğrenciler, büyük bir merakla sonuçları beklemeye başladı. AÖF sonuçları için bekleyiş sürerken Açıköğretim Öğrencileri’nin alacakları notlara dair öngörüde bulunabilmesi için AÖF soru ve cevapları erişime açıldı. Özellikle 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi nedeniyle tedirgin olan öğrenciler, soru ve cevaplarını analiz ederek AÖF final sonuçlarını yaklaşık olarak hesaplayabilirler. Peki, soru ve cevaplara nereden ve nasıl ulaşılıyor? Geçme notu kaç? İşte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin en çok merak ettiği sorular ve detayları!

Haberin Devamı

Final soru ve cevapları, günü fakülte alt sitelerinden olan ekampus.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yayınlandı. Öğrenciler, soru ve cevaplara ulaşmak için belirttiğimiz adrese girip öğrenci girişi yapmalılar. Giriş için, öğrencilerin e posta adreslerini veya T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini ilgili alanlara girmeleri gerekiyor.

AÖF YORUMLARI

AÖF sonuçları ve 4 yanlıl 1 doğruyu götürecek olması, sosyal medyanın da konusu oldu. AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna sosyal medya hesapları aracılığıyla yanıt bulmaya çalışan öğrenciler, yeni sisteme yönelik eleştirilerini de kişisel hesaplarını üzerinden yapıyor. İşte, o paylaşımlardan bazıları!

Astronot ‏@dunyaliastronot

Hadi açıkla artık #aöf

Caner ERKAN ‏@canererkan81

Haberin Devamı

Sadece 500 imza kalmış #Aöf 4 yanlış 1 doğru uygulaması kalksın.

HERA AJANS Gülsüm K ‏@gulsumkaya
AÖF Barajı 35'ten 25'e insin... - Kampanyayı İmzala!

Berk ‏@BerkTrn
@Anadolu_Univ Üniversite Bey AÖF sonuçlarını açıklar mısınız?

Hatalı Kul ‏@protezkalp23

Aöf final sonuçları bekleme haftasına hoşgeldiniz.

CaNDaN ‏@Can_Ki

AÖL ve AÖF henüz sınav sonuçlarını açıklamadı.Rabbim bütün öğrencilere muvaffakiyet nasip etsin.

MinnakHâtun.‏@miniminnakcik

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Çünkü bıktım! 😒

sene ‏@hirasene
4 yanlış 1 doğruyu göturuyor ve puan yüksek ya bu eski sisteme geri gelsin AÖF yada geçme puanı düşürsün.

AÖF NOT SİSTEMİ

nadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

Haberin Devamı

HARF NOTLARI NASIL VERİLMEKTEDİR?

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yeterliliklerinin yüksek düzeyde tutulması konusunda üst düzey duyarlılığa sahiptir. Açıköğretim sistemimizde yaptığımız araştırma ve geliştirme çalışmaları, öğrencilerimizin yeterliliklerini artırma yönünde önemli bulgular sağlamıştır. Çalışmalarımız geçme notunun 35’e yükseltilmesinin öğrencilerimizin yeterliliklerini artırma yönünde güdülenmesine yardımcı olacağını ortaya koymuştur.

Öğrencilerimizin akademik yeterliliğini arttırmak için yapılan çok sayıda çalışma sonucunda Anadolu Üniversitesi Senatosu tarafından 04/11/2015 tarih ve 8/3 sayılı Kararı ile kabul edilen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının;

5. maddesinde “Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır...”

7. maddesinde ““Başarı Notu”nun hesaplanmasında, virgülden sonra iki basamak gösterilir.”

8. maddesinde “Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35’tir.”

9. maddesinde “Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.”

10. maddesinde “35 ve üzerinde “Başarı Notu”na sahip öğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında) öğrenci sayısı 30 ve üzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:

(a) “Başarı Notu” 35 ve üzerinde olan öğrencilerin puanları normalleştirilmiş z değerlerine dönüştürülür. Bu amaçla birim normal dağılım için hazırlanmış olan z tablosundan yararlanılır. Normalleştirilmiş z değerleri bulunurken önce öğrencinin puanının bulunduğu gruptaki başarı yüzdesi hesaplanır. Bu yüzdeye karşılık gelen z değeri, z tablosundan yararlanılarak tespit edilir.

(b) Oluşan normal dağılım, normalleştirilmiş z değerlerine dayalı olarak 10 adet geçer not bulunduğundan 10 dilime ayrılır.

(c) Öğrenci sayısının 30 ve üzeri olduğu durumlarda her bir dilimin harf notu karşılığı, normalleştirilmiş z değerlerine göre atanır (Bkz. Tablo 1). “denilmektedir.

Tablo 1. Öğrenci sayısının 30 ve üzeri olduğu durumlarda normalleştirilmiş “z değerleri” ve “Harf Notu” karşılıkları aşağıdaki gibidir.

 

z alt sınır              z üst sınır             Harf Notu karşılığı           Katsayısı

+2,00                    +∞                                       AA                         4,00

+1,5000                +1,9999                              AB                          3,70

+1,0000                +1,4999                               BA                          3,30

+0,5000                +0,9999                               BB                          3,00

+0,0000                +0,4999                               BC                          2,70

-0,5000                 –0,0001                               CB                          2,30

-0,9999                 –0,5001                               CC                          2,00

-1,5000                 –1,0000                               CD                          1,70

-2,0000                 –1,5001                               DC                          1,30

-∞                         –2,0001                               DD                         1,00

Yukarıda yapılan açıklamaya göre 35 ve üzeri notlara FF dışında bir harf notu verilmekte olup her ders için öğrencilerin başarı yüzdesinin bulunduğu dilim dikkate alınarak karşılık gelen z değerinin bulunduğu aralığa göre harf notları verilmektedir.

Örneğin; bir dersteki AA harf notu yaklaşık olarak %2,5’luk dilime giren öğrencilere verilmektedir. Bir dersi alan 1000 kişi varsa z değeri bakımından %2,5’luk dilime giren ilk 25 kişiye başarı notlarına göre AA notu verilmektedir. 26. kişiye ise AB notu verilmektedir.

Ancak aynı örnekte örneğin değeri +2,00’nin üzerinde olan 30 kişi varsa 30 kişiye de AA notu verilmektedir. Öğrencilerimizin AA, BA gibi harf notları 35, 50 ve 70 gibi başarı puanlarına göre değil, başarı puanlarına çan eğrisinde karşılık gelen +1,5 ya da -0,5 gibi z değerlerine göre hesaplanmaktadır.

http://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde #Sor|İzle|Öğren sayfasında #izleöğren bağlantısına giriş yaparak “Harf notları nasıl verilmektedir?” başlıklı videoyu izleyebilir, #soröğren ve #sorusor bağlantılarını kullanarak açıköğretim sistemi hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!