AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak? İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 18:54

AÖF kayıt yenileme işleminin ne zaman yapılacağı binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. 2018-2019 eğitim yılı için AÖF kayıt yenileme işlemini yapacak olan vatandaşlar, Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan kayıt takvimini merak ediyor. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak? İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri.

Haberin Devamı

2018-2019 eğitim dönemi için AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 5 Ekim 2018 Cuma günü sona erecek. Toplam 12 gün sürecek kayıt yenileme süreci hakkında başka detaylar geldiği takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Öte yandan ÖSYS ile alınacak kayıtlar için de tarihler belli oldu. AÖF'ün resmi internet sitesinden yayınlanan tarihler şu şekilde;

AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri

NASIL AÖF ÖĞRENCİSİ OLUNUR?

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

Haberin Devamı

Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak. Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 180 puan almak gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir önlisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadırlar. ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden 2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!