AÖF sınav sonuçları 2016 açıklandı! - AÖF iletişim

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları 2016 açıklandı - AÖF iletişim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 09:33

AÖF sonuç sorgulama ekranı açıldı. AÖF güz dönem sonu final sınav sonuçları açıklandı. Yüz binlerce öğrenci AÖF sınav notunu merak ediyor. Peki; AÖF sınav sonucu nasıl öğrenilir?, AÖF harf not karşılığı kaç?, AÖF sınav sonuç giriş ekranı haberimizde...

Haberin Devamı

AÖF sınav sonuçları açıklanıyor. 23 - 24 Ocak tarihinde yapılan AÖF dönem sonu sınav sonuçları az önce açıklandı. AÖF öğrenci giriş ekranı üzerinden sorgulanan AÖF sınav sonuçlarına haberimizdeki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

23 - 24 Ocak'ta yapılan AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

AÖF artık sınav sonuçlarını önceki yıllarda olduğu gibi adayların evlerine posta ile göndermiyor. AÖF sonuçları anadolu.edu.tr internet sitesinden T.C. No ve AÖF öğrenci şifresi bilgileri girilerek sorgulanabiliyor. AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz hurriyet.com.tr'de olacak.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler Açık Öğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden açıklanan AÖF 2016 sınav sonuçlarını aşağıdaki link aracılığıyla ulaşacakları AÖF Sınav Sonuç Giriş Ekranı sayesinde öğrenebilirler.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

AÖF sınav sonuçları 2016 açıklandı - AÖF iletişim

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler.

AÖF'DEN SINAV SONUÇ AÇIKLAMASI!

AÖF sınav masasından yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi AÖF tarafından 23-24 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen final (vize) sınavları bu hafta içerisinde açıklanıyor.

23 – 24 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF final sınavının sonrasında öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladılar. Anadolu Üniversitesi sınav sonuçlarının açıklanmasına dair net bir tarih vermedi. Ancak öğrencilerin sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmesi ve sürekli olarak Anadolu Üniversitesi yetkililerinden bilgi almaya çalışmaları üzerine Anadolu Üniversitesi öğrencileri bilgilendirmek amacıyla bir video yayınladı. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile alakalı olan videoda şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Üniversitesi olarak sınav sonrası amacımız, notlarını merakla bekleyen öğrencilerimize, sınav sonuçlarını olabildiğince hızlı bir şekilde duyurmaktır. Tüm sınav merkezlerinden gelen sınav evraklarının değerlendirilip, sonuçların açıklanması sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 günü bulmaktadır.”

Haberin Devamı

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN BİLMESİ GEREKENLER

AÖF öğrencilerinin sınavlarla ve derslerle alakalı bilmesi gereken bazı kavramlar bulunmaktadır. Bu kavramlar ise şu şekildedir:

Genel Not Ortalaması – AÖF öğrencilerinin bütün dönemlerde aldığı derslerin toplam not değerleri ve toplam kredilerine bölünmesiyle ortaya çıkan rakamdır.

Dersten Kalma – Dersten geçme gibi dersten kalma durumunda da dersin harf notuna bakılmaktadır. Bu da ders FF ise o dersten kaldığınız anlamına gelmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme – Ders harf notunuz CD, DC veya DD ise söz konusu derslerden koşullu geçtiğiniz anlamına gelmektedir. Bu şekilde geçmek için ise bir sonraki dönemde Genel Not Ortalaması 2.0’ın üzerinde olmalıdır.

Ders Geçme – AÖF ders geçme işleminde söz konusu dersin harf notuna bakılmaktadır. Eğer bu not CC ve üzeri ise o ders geçilmiş demektir.

BAKMADAN GEÇME!