'Andımız' faturası

Güncelleme Tarihi:

Andımız faturası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 08:30

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ‘Öğrenci Andı’na ilişkin Danıştay’a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden alındı.

Haberin Devamı

MEB, ‘Öğrenci Andı’na ilişkin Danıştay’a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları ‘ek beyan’ olarak mahkemeye sunacak. Farklı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik de yapan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu, 2008’de MEB Hukuk Müşaviri olarak atandı. 10 Haziran 2014’te MEB 1’inci Hukuk Müşaviriliği görevine getirildi. Cankaloğlu, 12 Aralık 2016’dan bu yana MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

‘ÇAĞDIŞI BİR YAKLAŞIM’

Andımız ile ilgili MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 11 sayfalık temyiz dilekçesinde yer alan ifadelere muhalefet partileri tepki göstermişti. MHP Lideri Bahçeli, dilekçedeki, “Türk milleti, bilincine en geç ulaşan topluluktur” ifadesi için “Bu değerlendirme, tarih ihanetidir” değerlendirmesi yapmıştı.
“Öğrenci Andı işlevselliğini yitirmiştir. Hal böyleyken 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde 30’lu yılların ritüellerini benimsemek anakronik (çağdışı) bir yaklaşım olacaktır” denilen dilekçede ‘papağan gibi tekrar’ ifadesi de tartışma yaratmıştı. Dilekçede tepki çeken ifadelerin bir kısmı şöyle: “Öğrencilerin her gün ‘papağan gibi’ tekrarlayacakları sözler yerine, konuşup tartışarak ve yaşayarak edinecekleri özellikler günümüz eğitiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Her sabah öğrencilerin sıraya sokulup tekrarlatılarak bir takım değerlerin kazandırılmaya çalışılması hem Türk Milli Eğitimi’nin benimsediği eğitim anlayışına hem de dünyada genel kabul gören eğitimbilim anlayışına uygun değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!