‘Altınay’ Mars Çölü'nde yarışacak

Güncelleme Tarihi:

‘Altınay’ Mars Çölünde yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 10:27

İTÜ öğrencilerinden oluşan ‘İTÜ Rover Takımı’ 1-3 Haziran'da ABD'de yapılacak Üniversitelerarası Robotik Araç Yarışması'nda (URC) finale kaldı.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) yapılan açıklamaya göre, ABD başta olmak üzere dünyanın 7 ülkesinden finale kalan öğrenciler tasarlayıp, geliştirdikleri geleceğin yeni nesil araçlarını UTAH eyaletindeki Mars Çöl Araştırma Merkezi'de yarıştıracak.     

Dünyanın en önemli üniversiteler arası bilim etkinliklerinden birisi sayılan URC'ye katılmayı başaran ilk Türk ekibi İTÜ Rover Takımına Altınay Grubunun havacılık ve ileri teknolojiler şirketi sponsor oldu.      

Şirket, maddi desteğin yanı sıra pil, haberleşme, mekanik ve otonom sürüş gibi alanlarda da öğrencilere teknik bilgi paylaşımında bulundu.      

Bu yıl URC'ye rekor bir katılımla 13 ülkeden 82 takım başvurdu. İTÜ'lü gençlerin tasarladıkları ve ‘Altınay Mars Kaşifi’ olarak adlandırdıkları araç, dünyanın teknolojik olarak ilk sıralarda yer alan birçok ülkesinden gelen tasarımları geride bıraktı.     

Haberin Devamı

İTÜ'lü öğrencilerin geliştirdiği araç, 7 farklı ülkeden gelen 36 takım arasında finale kaldı.      

Finale kalmanın bile başlı başına bir başarı sayıldığı URC'nin son yarışları, 1-3 Haziran'da kızıl gezegene benzer zemine sahip ve ABD'de özellikle uzayda kullanılması düşünülen yeni geliştirilmiş araçların denemelerinin de yapıldığı Mars Çöl Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!