ALES başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM ALES başvurusu için son gün bugün!

Güncelleme Tarihi:

ALES başvurusu nasıl yapılır ÖSYM ALES başvurusu için son gün bugün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 15:36

ALES başvurusu nasıl yapılır sorusu birçok yüksek lisans adayı tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Lisans eğitimlerini yüksek lisansa tamamlamak isteyen adaylar ALES başvurusu hakkında detayları araştırıyorlar. ÖSYM tarafından verilen ALES başvuru tarihine göre ALES başvurusu bugün sona eriyor. Peki, ALES başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.

Haberin Devamı

ALES başvurusu için son güne girildi. Yurt genelinde on binlerce kişinin merakla araştırdığı konular arasında yer alan ALES başvurusu, akademik kariyer için büyük öneme sahip olacak. Sınav süresi ve soru sayısının da değişiklik göstereceğini duyuran Yükseköğretim Kurulu, ücretin yatırılacağı banka ve bankamatiklerin bilgisini paylaştı. Peki, ALES başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

ALES BAŞVURUSU VE ALES SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 19 Kasım 2017 tarihinde 81 il merkezinde uygulanacaktır. (Lefkoşa’da sadece İlkbahar Dönemi Sınavı yapılacaktır.) Sınav saat 10:00'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Sınava başvurular,26 Eylül– 4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES ÜCRETİ NEREDEN YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

BEŞ YIL GEÇERLİ OLACAK

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak

Haberin Devamı

SINAVDA KAÇ SORU YER ALACAK?
Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre sınavda 100 soru yer alacak.

SINAV SÜRESİ NE KADAR?
150 dakika

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!