Akdeniz Üniversitesi’ne bir rektör adayı daha

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesi’ne bir rektör adayı daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:12

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Nevzat Çevik, rektörlük için adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, Likya tarihi çalışmalarıyla tanınıyor.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi’nin haziran ayında yapılacak rektörlük seçimleri için 6 adaydan sonra bir isim daha adaylığını açıkladı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısıyla AÜ rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Nevzat Çevik, aday olma sebebini "Akdeniz kadar berrak Antalya kadar parlak bir üniversite istiyorum" sözleriyle açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi’nin Antalya’da ve adı Akdeniz olduğu halde bu parlaklık ve berraklığa yeterince ulaşamadığını belirten Prof. Dr. Çevik, "Çok daha yükseklerde olması gerektiği, bilim, eğitim, araştırma, öğrencilerin yetiştirilmesi, Antalya’ya katkı, mezunlar gibi birçok maddeyi saydığınızda, bunların hiçbirisinde bir yeterlilik görmüyoruz. Çeyrek yüzyıldır üniversitedeyim ve ilk kurucu rektörden itibaren çalışıyorum, yaptıkları işler var elbette ve şükran duyuyoruz. Ama biriken sorunlar var" dedi.

Haberin Devamı

Üniversite yönetiminde ‘önce insan’ diyerek herkesi kucaklayacaklarını, sadece bilim ve eğitimin hedeflendiğini anlatan Prof. Dr. Nevzat Çevik, hedeflerini tıp, tarım, turizm, teknoloji, tarih, tasarım, toplum, ticaret, tabiat ve tarım başlıklı ‘9T’ modeli olarak sıraladı.

Seçimi kazanması halinde atanıp atanmama konusundaki düşüncesi de sorulan Prof. Dr. Çevik, "Cumhurbaşkanımızın beni atamaması için hiçbir neden görmüyorum. Şu andaki bütün adaylarla atanma veya atanmama konusunda tamamen eşit risk ve şansa sahip olduğumu düşünüyorum. Nihayetinde cumhurbaşkanı dosyayı koyuyor önüne, birini MİT’e veriyor öbürünü de sorguluyor. O sorgulamalar 50 kez yapılsa benim hayatım sadece çalışma, iş ve vatan sevgisi çıkar. Başka bir şey çıkmaz. İnanın böyle bir kaygım hakikaten yok" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü için daha önce Prof. Dr. Hüseyin Basım, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. Mustafa Ünal, Prof. Dr. İsmail Boztosun adaylığını açıklamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!