Akçalı Boğaziçi'nde okumak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Akçalı Boğaziçinde okumak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 13:36

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Sayısal-1, Sözel-1, Eşit Ağırlıklı-1 puan türleri birincilerinden Kayseri Fen Lisesi öğrencisi Safa Özgür Akçalı'nın babası Yüksel Akçalı, “Son 1 yıldaki planlı çalışması, oğlumu başarıya götüren en büyük etken oldu” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri'de serbest meslek sahibi olan Yüksel Akçalı, oğlunun disiplinli ve prensipli olduğunu belirterek, Kayseri Fen Lisesini normal bir dereceyle kazandığını söyledi.

Oğlunun ders çalışmasının yanı sıra sosyal aktivitelere zaman ayırdığını ifade eden Akçalı, “Oğlum sınava sabahtan akşama kadar sürekli ders çalışarak hazırlanmadı. Çeşitli sosyal aktivitelere de zaman ayırarak kendisini rahatlatmasını bildi. Dersanesinin de desteğiyle son 1 yıldaki planlı çalışması, oğlumu başarıya götüren en büyük etken oldu” diye konuştu.

Yüksel Akçalı, dün akşam İstanbul'a giden oğlunun Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okumak istediğini söyledi.

Kayseri Fen Lisesi Müdürü Osman Köroğlu da Safa Özgür Akçalı'nın derslerinde başarılı, davranışları örnek gösterilecek bir öğrenci olduğunu belirterek, “Safa Özgür'ün böyle bir derece elde etmesini bekliyordum. Kendisine güvenim sonsuzdu. Bizi haklı çıkardığı ve bize gurur yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Safa Özgür Akçalı, Sayısal-1, Eşit Ağırlıklı-1 ve Sözel-1 puan türlerinde 21 adayla birinciliği paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!