GeriEğitim Akademisyenlerden organik tarım araştırması
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akademisyenlerden organik tarım araştırması

Akademisyenlerden organik tarım araştırması

İki akademisyen, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve organik restoranları inceledi. Akademisyenler, Ege ve İzmir’in; yöresel yemekleri, organik tarım ürünleri, sürdürülebilir organik restoranları ve artık geleneksel hale gelen yiyecek-içecek festivalleriyle gastronomi turizminde potansiyel taşıdığını söyledi.

İzmir’de iki akademisyen ürdürülebilir tarım uygulamaları ve organik restoranları inceledi. Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Duygu Çelebi, son yıllarda çevresel kirlilik ve buna bağlı olarak yaşanan sağlık problemleri arttığı için tüketicilerin sağlıklı ve sürdürülebilir tüketime karşı olan ilgilerinin arttığını belirttiler.

Akademisyenler yaptıkları araştırmadan yola çıkarak, Ege ve İzmir’in; yöresel yemekleri, organik tarım ürünleri, sürdürülebilir organik restoranları ve  artık geleneksel hale gelen yiyecek-içecek  festivalleriyle gastronomi turizminde  dünya çapında potansiyel taşıdığını söyledi.  Pırnar ve Çelebi, “Organik tarım ve restoranlar; eko turizmi, organik ve sürdürülebilir gastronomi turizmini teşvik etmesi, tüketicilerin yaşam kalitesini iyileştirmesinin yanı sıra çevresel koruma çabalarına yardımcı olması, sürdürülebilir faaliyetleri desteklemesi, yüksek kaliteli, lezzetli ve sertifikalı gıdaları tüketen müşterilere ve gastronomi turistlerine sağlıklı bir seçenek sunması, yerel çiftçilere ve istihdama katkısı, çevreci yaklaşımı benimseyerek yerel tohum kullanımını ve doğal tabiatı korumayı teşvik etmesi açısından da büyük öneme sahip” diye konuştu.

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle