Akademisyenler erken çocukluğu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Akademisyenler erken çocukluğu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 17:54

13 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Gündemimiz Eğitim 2: Erken Çocukluk Eğitiminde Güncel Tartışmalar’ konferansına 200’ün üzerinde kişi katıldı. ‘Erken Okuryazarlık Becerileri’, ‘Erken Çocuklukta Değerlendirme’ konuları konuşulduğu konferansta katılanlar, yaratıcı eğitim materyalleri sergisini de görme şansı buldu.

Haberin Devamı

‘Gündemimiz Eğitim 2: Erken Çocukluk Eğitiminde Güncel Tartışmalar’ konulu konferans 13 Aralık’ta gerçekleştirildi. İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen konferans, eğitim fakültesinin bulunduğu Basın Ekspres Kampüsünde dinleyicilerle buluştu. Konferansın açılış konuşmaları, İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sevcan Yağan Güder ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Toran tarafından yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan ve Prof. Dr. Figen Turan katıldı. Prof. Dr. Pınar Bayhan ‘Erken Çocuklukta Değerlendirme’ başlığıyla yaptığı konuşmasında, özellikle erken çocuklukta kullanılan informal değerlendirme yöntemleri ve bu yöntemlerin uygulanışında okul öncesi öğretmenlerinin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Figen Turan ise ‘Erken Okuryazarlık Becerileri’ başlıklı konuşmasında dil gelişimi ve önemi; erken okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesinde okul öncesi öğretmenlerinin ve ebeveynlerin önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Özellikle etkileşimli kitap okuma becerileri üzerine uygulamalı örnekler gösterdi.

Haberin Devamı

Akademisyenler erken çocukluğu konuştu

YARATICI EĞİTİM MATERYALLERİ SERGİLENDİ
Soru- cevap bölümünün ardından etkinlik, okul öncesi öğretmenliği ikinci sınıf öğrencilerinin, Prof. Dr. Zarife Seçer’in yürüttüğü ‘Yaratıcılık ve Eğitimi’ dersi kapsamında; üçüncü sınıf öğrencilerinin ise Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözen tarafından yürütülen Görsel Sanatlar Eğitimi dersleri kapsamında yaptıkları yaratıcı eğitim materyalleri sergisiyle son buldu. 200’ün üzerinde katılımcının yer aldığı etkinliğe pek çok üniversiteden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

BAKMADAN GEÇME!