Adaylara YKS için MEB ‘tüyo’ları: ‘ttkb.meb.gov.tr’ adresinde

Güncelleme Tarihi:

Adaylara YKS için MEB ‘tüyo’ları: ‘ttkb.meb.gov.tr’ adresinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 20:59

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019’da üniversite sınavında soru çıkabilecek konuları ve kazanımları açıkladı. 2019 yılı Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile ilgili açıklamalar MEB’in Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARINIZI PLANLAYIN

Açıklama şöyle: “2019’da ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek yükseköğretime geçiş sınavlarına girecek öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresin asgariye indirilmesi, öğrencilerimizin sınavda karşılaşacakları soruların mahiyeti hakkında önceden bilgilenerek çalışmalarını bu doğrultuda planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı.”
Eğitim uzmanı Salim Ünsal, müfredat değişikliği sonucu çıkabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla çalışma yapılmış olabileceğini söyledi. Ünsal, şöyle konuştu:

“Adaylar nelerden sorumlu olduğunu bilecek. Oradaki her kazanımdan soru çıkacak diye bir kaide yok, sınavlardaki soru sayısı belli. Ancak sınavın sorularının bu kazanımlar ekseninde çıkması bekleniyor.”

DERS DERS VE YIL YIL

Haberin Devamı

Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji derslerinin 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf açıklamalarına yer verildi. Yabancı dil konusunda ise İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Rusça’yla ilgili konular yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!