Adaylara sınavdan önce üniversiteli olma fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Adaylara sınavdan önce üniversiteli olma fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 11:23

Üniversiteye girişte eğitim ve sınav sistemi tartışmaları sürerken Bahçeşehir Üniversitesi başlattığı yeni uygulamayla, öğrencileri sınavdan önce kabul edecek. Ayrıca burslu okuma imkanı da bulacaklar.

Haberin Devamı

Dünyada önemli üniversitelerde uygulanan ‘Admission (Başvuru - Kabul)’ sistemi Türkiye’de Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından başlatılıyor. Üniversite adaylarının sınav puanlarından önce kişisel özelliklerinin, yeteneklerinin, proje, istek ve hayallerinin önem kazandığı model, adaylara sınavdan önce üniversiteli olma imkanı yaratıyor.
Apply BAU adı verilen modele adaylar, www.applybau.com İnternet sitesi üzerinden başvuru yaparak sisteme dahil olabiliyor. Apply BAU’ya bu yıl üniversite sınavına girecek lise öğrencileri ve lise mezunlarının yanı sıra herhangi bir üniversitede okuyan ancak tekrar sınava girecek adaylar da başvurabiliyor.
Apply BAU ile adaylara, üniversite sınavından önce hayalindeki bölüme ilişkin burs imkanlarından da faydalanma şansı yaratılıyor. Böylece adaylar eğitim almak istedikleri bölümü ve üniversiteyi gerçek anlamda seçebilirken, üniversiteler de gelecekteki öğrencilerini tanıma şansı yakalıyor.
Bu yıl ilk kez BAU’da uygulanacak olan model, ilk aşamada mühendislik ve tıp fakültelerinde hayata geçirilecek. Adaylar başvurularını yalnızca bu fakültelerde yer alan bölümler için yapabilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren de diğer fakülte ve bölümlerde Apply BAU sistemi uygulanacak.

Haberin Devamı

Başvurular 15 Temmuz’a kadar

Apply BAU’ya dahil olmak isteyen adayların başvurularını 15 Temmuz 2014 tarihine kadar www.applybau.com adresinden yapmaları gerekiyor. Başvuru yapan ve “kabul belgesi” alan adaylar, ÖSYM tarafından Bahçeşehir Üniversitesi’nde ilgili bölüme yerleştirilmeleri durumunda Apply BAU aracılığıyla kazandığı burs ile eğitimine başlama hakkı kazanıyor.

Adaylara ‘Kabul Mektubu’ gönderilecek

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından başvuruları değerlendirilen ve yeterli bulunan adaylara ‘Kabul Mektubu’ gönderilecek. Kabul mektubunda öğrenciler için uygun görülen burs miktarı da yer alacak. Ülkemizde yasal zorunluluk olarak ÖSYS’ye giren öğrenciler ilgili puan türünde barajı geçip “burssuz” bölümü tercih ettiklerinde, ‘Kabul Mektubu’nda yer alan bursu kullanarak BAU’ya kaydını yaptıracak.

Haberin Devamı

Yeteneklerine uygun eğitim imkanı

Üniversitenin Rektöra Prof. Dr. Şenay Yalçın, Türkiye’de üniversiteye giriş sınavında her dört öğrenciden biirnin herhangi bir üniversitede okuduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ülkemize özgü bir diğer çapıcı sonuç da üniversitelerimizden mezun olan gençlerimizin yarısından çoğunun mezun oldukları alanın dışında bir işte çalıştığı gerçeğidir. Bu durum hem insan kaynağı açısından hem de ülke ekonomisi açısından ciddi bir kayıp. Buradan hareketle, Bahçeşehir Üniversitesi olarak üniversite eğitimi almak isteyen gençlerimizin yeteneklerine uygun bir programda okuyabilmeleri için ‘Apply BAU’ projesini başlattık. İlk uygulamasını bu sene tıp ve mühendislik fakültelerimizde uygulamaya başlayacağız. Önümüzdeki yıllarda ise bu uygulamamızı tüm fakültelerimiz için yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!