Ada’nın yazdığı kitap, lösemili çocuklara gelir oldu

Güncelleme Tarihi:

Ada’nın yazdığı kitap, lösemili çocuklara gelir oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 17:06

11 yaşındaki Ada Hayırlıoğlu, yazdığı ‘Pamuk’un Maceraları’ adlı kitabın tüm gelirini lösemili çocuklara bağışladı. Ada, kitabı için yapılan imza gününde, lösemili arkadaşlarının mutlu olmasını istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Doğa Koleji 6'ncı sınıf öğrencisi Ada Hayırlıoğlu’nun, yazdığı ilk kitap ‘Pamuk’un Maceraları’ çıktı. Ada, kitabının geliriniyse lösemili çocukların tedavisinde kullanılması için bağışladı. Sokak köpeği ile küçük bir kızın öyküsünün işlendiği kitapta, sokak hayvanları için farkındalık oluşturacak içeriklere de yer veriliyor.

Kitabında bir sokak köpeği ile küçük bir kızın dostluğunu konu aldığını belirten Ada, kitapla ilgili şu bilgileri verdi:
“Kitabımda Pamuk adında sokak köpeği ve Ceren isimli bir kızın maceralarını anlattım. Pamuk sokakta yaşarken, Ceren ile karşılaşıyor. Ceren onu alıp, evine götürüyor ve onun ihtiyaçlarını karşılıyor. Pamuk, Ceren’e mektuplar yazıyor. Birlikte tatile çıkıyorlar. Pamuk kayboluyor ve yeniden Ceren’le buluşuyorlar. Çünkü birbirlerine çok bağlılar.”

Haberin Devamı

‘FARKLI BİR ÖYKÜ KİTABI DAHA YAZMAK İSTİYORUM’
Yazmayı çok sevdiğini, kitabı dışında da birçok yazısı olduğunu söyleyen Hayırlıoğlu, “Ben hep kitap yazıyordum. Türkçe öğretmenim bu kitabın konusunu gördü, beni yönlendirdi ve yazılarımı kitaplaştırdık. Kitabımın gelirini lösemili çocuklara bağışladım. Onların ihtiyaçları için kullanılacak. Onların çok mutlu olmalarını istiyorum. Farklı bir öyküyle bir kitap daha yazarak, bu alanda ilerlemeyi planlıyorum” dedi.

‘HER ÇOCUK AYRI BİR DÜNYA’
Türkçe öğretmeni Mustafa Aydın Kanber ise Ada’nın ‘yazar’lık macerası hakkında şunları söyledi:
“A4 sayfalarına kenarda köşede hep yazıyordu. Bu Ada’nın başarısı, ben sadece ona dokundum. Her çocuk ayrı bir dünya ve çok güzel hayalleri var. Önemli olan öğretmenlerin onlara küçük dokunuşlarla yön vermesi. Ada ile birlikte yazma sürecine girdik. Onun hayal dünyasına müdahale etmeden yazımına, cümle kurgularına, küçük dokunuşlar yaptım. Ailesinin ve okulun desteğiyle kitabı hayata geçirdik. Ada yazmayı hep seviyordu. Onun ileride çok kitabı olacağını düşünüyorum. İlk kitabında katkım olduğu için mutlu ve gururluyum.”

‘HER GÜN BİR KİTAP BİTİRİYOR’
Ada’nın annesi Gonca Argın ise, ‘Kızım bizi çok gururlandırdı. Okumayı çok seven bir çocuk. Kitapları ayırmadan, severek okuyor. Her gün bir kitap bitiriyor. Türkçe öğretmeni, Ada’nın kurşun kalemle yazdığı yazılarını toparlayarak kitap haline getirdi. Bunun dışında da yazdığı birçok kitap var. Kızım bu alanda çok istekli. Eminim iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!