Açıköğretim kayıtları ne zaman başlayacak? İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim kayıtları ne zaman başlayacak İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2019 10:27

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt tarihleri, binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyor. Üniversite öğrenimini dışarıdan tamamlayan vatandaşlar, 2019 2020 kayıt dönemine ilişkin üniversite tarafından yayımlanan takvimini sorguluyor. Eylül ayında başlayacak olan yeni kayıt döneminin ardından ek yerleştirme ve dikey geçiş alanlarında da kayıtlar alınmaya başlanacak. Peki, Açıköğretim kayıtları ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Açıköğretim kayıtları için merakla beklenen süreç öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Üniversite kayıt hakkını açıköğretim programlarından yana kullanmak isteyen vatandaşlar, Anadolu Üniversitesi'nin açacağı kayıt ekranını merakla bekliyor. Peki, Açıköğretim kayıtları ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN ALINACAK?

İnternet üzerinden alınacak olan AÖF yeni kayıtları, 2 Eylül-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme, DGS ve Sağlık Lisans Tamamlama kayıtları ise 16-20 Eylül, Yatay Geçiş kayıtları 16-18 Eylül, Yatay Geçiş Ders Ekleme süreci ise 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 

Ders ekle ve sil dönemi ise 07-18 Ekim tarih aralığında gerçekleşecek. 

Haberin Devamı

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi'nin AÖF sınav tarihleri şu şekilde olacak;

Güz Dönemi Ara Sınavı14 - 15 Aralık 2019
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı18 - 19 Ocak 2020
Bahar Dönemi Ara Sınavı18 - 19 Nisan 2020
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı13 - 14 Haziran 2020
Yaz Okulu Sınavı22 - 23 Ağustos 2020

SINAV MERKEZİ TERCİHLERİ HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

Sınav merkezi seçimleri ise şu tarihlerde yapılabilecek;

Sınav TürüSon Tercih TarihiAçıklama
Güz Dönemi Ara21 Ekim 2019Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi ara sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.
Güz Dönemi Dönem Sonu09 Aralık 2019Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.
Bahar Dönemi Ara02 Mart 2020Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi ara sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.
Bahar Dönemi Dönem Sonu27 Nisan 2020Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.
Yaz Okulu Sınavı17 Temmuz 2020Söz konusu tarihe kadar sınav merkezi tercihi yapanlar, yaz okulu sınavına ilgili sınav merkezinde girebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!