ABD’nin başarılı okulları Türk öğrenci arıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin başarılı okulları Türk öğrenci arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 15:14

Mark Zukerberg, Dan Brown, Michael Douglas, Uma Thurman, John F.Kennedy, George W.Bush, George H.W. Bush, James Stewart, Franklin D.Roosevelt, Oliver Stone gibi dünyanın ünlü isimlerini yetiştiren ABD liseleri, Türk öğrencileri arasına katmak için kasımda İstanbul’da olacak.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen iş adamlarını, politikacılarını, sanatçılarını, akademisyen ve girişimcilerini yetiştiren, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en iyi liseleri, Türk öğrencileri arasına katmak için İstanbul’a geliyor. Okullar ile Türk öğrencileri buluşturacak birkaç organizasyon, kasımda ‘LMK Consulting’ tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Organizasyonların ilki olan ‘Independent Boarding Schools’, 6 Kasım’da Four Seasons Hotel’de öğrencilerle buluşacak. ‘Cranbrook Schools’, ‘Kent School, Northfield Mount Hermon School’, ‘Western Reserve School’ gibi üniversiteye hazırlık liseleri organizasyona katılacak.

Ritz Carlton Otel’de, 8 Kasım’da yapılacak ‘Ten Schools Admission Organization (TSAO)’ ise, ABD’nin en prestijli 10 lisesi arasında yer alan Choate, Rosemary Hall, Deerfield Academy, Phillips Academy, Phillips Exeter Academy, St.Paul’s School, The Hill School, The Hatchkiss School, The Lawrenceville School’u İstanbul’da öğrencilerle buluşturacak.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ODAKLANILMIŞ EĞİTİM
Ailelerin yurtdışındaki liselere çocuklarını göndermelerinin son dönemde popüler olduğunu söyleyen ‘LMK Consulting’ kurucusu Leyla Merve Kayalı, İstanbul’daki organizasyonlarda yabancı liselerin kabul müdürlerinin birebir görüşmeler yürüteceklerini belirtti.

Kayalı, “Kuruluşu 1800’lü yıllara dayanan, dünyanın köklü liselerinin kabul müdürleriyle direkt iletişime geçmek çok zordu. Bu defa kendileri İstanbul’a gelerek Türk öğrenci ve velilerle görüşme yapacak. İstanbul, Londra ve Düsseldorf olarak sadece üç merkezde organizasyon yapacaklar. Okulların önemli bir özelliği de üniversite hedefleri doğrultusunda odaklanılmış bir eğitim vermesi. Sanat, spor, sosyal sorumluluk projesi gibi alanlar da okulların ders programlarında yer alıyor. Eğitim notları yanında ilgi duydukları bu alanlardaki başarıları da okul tarafından çok önemseniyor. Kâr amacı gütmeyen bu okullarda sınırlı da olsa burs imkânları var. Zamanında yurtdışında ailesinin imkânı olmadan okumuş biri olarak, öğrencilerimizi çok iyi anlıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!