AB projesine 33 bin öğrenci katıldı

Güncelleme Tarihi:

AB projesine 33 bin öğrenci katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 14:37

‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesinin kapanış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Umarım ki öğrencilerimiz AB'nin ortak değerlerini ve temel haklarını öğrenmişler ve özellikle ülkemizin son 15 yılda ortak değerler ve temel haklar konusunda ilerlemeleri ile AB standartlarına ne derece yaklaşmış olduğunu görmüşlerdir” dedi. Ayrıca 2014’te başlayan projeye şimdiye kadar 33 bin öğrencinin katıldığı ve 42 öğrencinin de yurtdışına gönderildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) düzenlenen "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" projesi kapanış töreninde yaptığı konuşmada, iki yıl boyunca devam eden projenin başarılı bir şekilde sürdüğünü söyledi. Erdem, özgürlük, insan onuruna saygı, demokrasi, hukukun üstünlüğü, eşitlik ve insan hakları gibi Avrupa Birliği (AB) ortak değerlerinin tüm dünya ülkeleri için önemli ve değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Umarım ki öğrencilerimiz AB'nin ortak değerlerini ve temel haklarını öğrenmişler ve özellikle ülkemizin son 15 yılda ortak değerler ve temel haklar konusunda ilerlemeleri ile AB standartlarına ne derece yaklaşmış olduğunu görmüşlerdir. Medeniyetlerin buluştuğu Anadolu'da farklı dinlerden, farklı kültürlerden, farklı kökenlerden insanlar tam bir özgürlük ortamında yaşıyor. "     

Haberin Devamı

42 liseli yurtdışına gönderildi

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık, 25 Aralık 2014'te başlayan projenin temel amacının Avrupa Birliği kavramı ve temel değerlerini öğrencilere öğretmek olduğunu belirtti.Projeyle birçok çocuğun hayatlarına ve hayallerine dokunduklarını, onlara kendilerini ifade etme fırsatını verdiklerini söyleyen Kocabıyık, "Onların geleceğe ilişkin hayallerinde küçük de olsa yeni bir pencere açtık. Onlara AB değerlerini tanıma imkanı sağlarken; bu değerleri medeniyetimiz değerleri ile de karşılaştırmalarına vesile olduk. Geleceğin erişkini gençlerimizin AB'ye farklı açılardan bakmasını, böylece bilinçli bir vatandaş olarak kendilerinin bir yargıya varmasını sağladık" dedi.     

Proje kapsamında düzenlenen resim, hikaye, slogan, öykü ve bilgi yarışmaları ile genel kültürü, hayal gücü ve el becerisi yüksek gençler yetiştirmek için katkı sağladıklarını ifade eden Kocabıyık, yarışmalara 81 ilden yaklaşık 33 bin orta öğretim öğrencisinin katıldığını, 60 bin öğrenciye AB ile ilgili anket uyguladıklarını, 42 öğrencinin de proje kapsamında yurtdışına giderek AB kurumlarını yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.     

Haberin Devamı

Projeye finansal destek veren Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Emine Döger de proje için 3,25 milyon avro kaynak tahsis ettiklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!