9 köy okulundan 320 öğrenci yenilenen okullarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

9 köy okulundan 320 öğrenci yenilenen okullarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 14:27

Amasya’da öğrenciler, ‘Orada Bir Köy Var Uzakta’ projesi ile yenilenen köy okullarında sağlık ve kuaförlük hizmeti aldı.

Haberin Devamı

Amasya’nın Suluova ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen proje kapsamında belirlenen köy okulları yenilendi. Sağlık taramasından geçirilen öğrencilere kuaförlük hizmeti de verildi. Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, proje ile hedeflerinin eğitimde fırsat eşitliği olduğunu, il merkezleri ile köylerde eğitim gören öğrencilerin aynı şartlara eğitim almalarını istediklerini söyledi.
Çalışma sonucunda 9 köy okulu belirlediklerini ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile okullarını gezdiklerini belirten Sarıfakıoğulları, “Projemiz kapsamında bütün köy okullarımızı geziyoruz. Bu gezilerimizde hem çocuklarımızla birlikte oluyoruz hem de onlara arkadaşları tarafından alınan oyuncakları takdim ediyoruz. Kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Sağlık taraması yapıyoruz ve okulumuzun genel olarak ihtiyacı olan eksikliklerini, Meslek Eğitim Merkezi ve Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile beraber yenilemeye çalışıyoruz” dedi. Projeden, ilçeye bağlı Akören, Armutlu, Bayırlı, Çürlü, Deveci, Derebaşalan, Kerimoğlu, Saluca köy okulları ile Eraslan beldesindeki ilkokulun ve 320 öğrencinin yararlandığını söyledi.
Sarıfakıoğulları, “Okullarımızda öğrencilere sağlık taraması ve diş kontrolü de yapıldı. Çocuklarımızın ‘kuaförlük hizmeti verebilir misiniz ?’ talebine bizler de Çıraklık Eğitim Merkez Müdürlüğümüz aracılığı ile ‘evet’ dedik. Bu kapsamda da çocuklarımıza genç kardeşlerimiz, kalfalarımız modelli saçlar yapıyor. Hem mesleklerini geliştiriyorlar hem de yardım ellerini uzatmış oluyorlar. Proje ile hem köy okullarının ihtiyaçlarını gideriyoruz hem de öğrenci ve öğretmenleri mutlu ediyoruz. Bu durumun da başarıya olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Öğretmenlerden Şahin Özdemir ise “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesi kapsamında köy okullarının elektrik ve su gibi tamiratlarının yanı sıra boya, badana gibi bakım işleri de yaptıklarını belirtti.
Kursiyer gören Ayça Gül ise proje kapsamında görev almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu güne kadar kuaföre gidip saçlarını kestiremeyen öğrencilerin saçlarına güzel modeller verip onların mutlu olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!