AÖL sınav sonuçları sisteme yüklendi mi?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları sisteme yüklendi mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2018 11:32

Sisteme yüklenmesi halinde erişime açılacak olan AÖL sınav sonuçları için beklenti sürüyor. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin merakla beklediği AÖL sınav sonuçları için sorgulamalar perşembe sabahı da devam ediyor. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesinin ardından erişime açılacak olan AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konunun detayları

Haberin Devamı

Açıköğretim Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin merakla araştırdığı AÖL sınav sonuçları beklentisi devam ediyor. 2018 yılının son AÖL sınavına giriş yapan öğrenciler, sınav sonuçları için kurumun internet sitesini takip ediyor. Peki, AÖL sınav sonuçları bugün mesai saatleri içerisinde açıklanacak mı? İşte, merakla beklenen o duyuru hakkında bazı bilgiler

ARALIĞIN İKİNCİ HAFTASI YAPILAN AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirmelerini tamamlamasının ardından erişime açılacak.

8-9 Aralık tarihlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği lokasyonlarda gerçekleştirilen AÖL sınavının ardından gözler, sonuç aşamasına çevrilmişti. Bu yılın iş takviminde sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe yer vermeyen MEB'in, geçtiğimiz dönemlerde uyguladığı sonuç açıklama takvimi baz alındığında sonuçları 25 Aralık tarihinde açıklanması öngörülüyordu. 

Haberin Devamı

Sonuçların bugün gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

GELECEK YILIN YENİ KAYIT VE YENİLEME İŞLEMLERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

2018-2019 eğitim öğretim dönemini sorunsuz bir şekilde tamamlayan öğrenciler, 21 Ağustos-27 Eylül tarih aralığında yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecek.

GELECEK DÖNEMİN AÖL SINAVI NE ZAMAN?

3 Nisan tarihinde ikinci dönem sonu sınav giriş belgelerini yayımlayacak olan  MEB, 6-7 Nisan tarihlerinde yurt genelinde sınavın uygulamasını tamamlayacak ve sonuçları 30 Nisan 2019 tarihinde açıklayacak.

3 Temmuz tarihinde ise 2018-2019 eğitim öğretim döneminin son AÖL sınavı olan üçüncü dönem sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından, 6-7 Temmuz tarihlerinde sınav uygulanacak. 1 Ağustos 2019 ise üçüncü dönem sınav sonuçlarının yayımlanacağı gün olacak.

KAYIT YENİLEME OCAK AYINDA

Sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde yeni dönem için kayıt yenileme süreci, 9 Ocak-6 Şubat tarih aralığında gerçekleşecek. Ders seçme ekranı ise 9 Ocak-14 Şubat tarih aralığında açık olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!